Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Тошко Йорданов ужасен, че Петков се превърнал в по-образован Борисов

Снимка; архив БГНЕС

Кабинетът беше за сваляне и падна. Тази коалиция беше предупреждавана няколко месеца какво ще последва, ако продължават по този начин. Те или са глухи, или не мислят„. Това заяви пред БНР председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов.

По негови думи единствената разлика между Кирил Петков и Бойко Борисов е, че единият е малко по-образован.

В манталитета им няма никаква разлика – и при двамата доминира Аз-ът. За наш ужас Кирил Петков се превърна в по-добре образован Бойко Борисов, но със същия отвратителен манталитет. Страшен проблем е министър-председателят да е въртелив като вентилатор„, подчерта той.

Йорданов посочи, че ако „Продължаваме промяната“ поканят ИТН за разговори за съставяне на ново правителство в този парламент, ще се отзоват.

Ако ПП си охладят главите, и ние, ако сме в ситуация да избираме по-малко лошото, ако има разговор с отстъпки, включително Кирил Петков да не е премиер, не е невъзможно да се постигне разбирателство. Имаме ужасно много общи цели, въпреки че почти нищо не изпълняваме. Ще трябва да работим по други правила, с по-голяма конкретика„, коментира той.

Йорданов обаче бе категоричен, че ИТН няма да прави коалиционно правителство с ГЕРБ и с ДПС.

Той е на мнение, че „мъжкото и достойното поведениее, след като си загубил коалиционен партньор, или да отидеш на избори, или да търсиш сам доверие в този парламент.

Те са вкопчени във властта. Кицата се е запънал на вратата на Министерски съвет като анимационен герой„, отбеляза депутатът от ИТН.

Той заяви, че МВнР и Теодора Генчовска не са били съгласни с френското предложение за Северна Македония.

Той обясни, че външното ни министерство е изпълнител и се опира на официалната позиция на страната.Но след това се появява Кирил Петков, който е поел ангажимент до края на френското председателство. И го пробутва през парламента, нарушавайки Конституцията, защото поиска всички материали да влизат в комисията по външна политика. ГЕРБ му паднаха на гюме и те вкараха предложението в парламента„, обобщи ситуацията Йорданов.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Г-7 набеляза конкретни стъпки в помощ на Украйна, доволен Кулеба

Външните министри на страните от Г-7 набелязаха "конкретни стъпки",...

Енергийният регулатор на ЕС : Европа все още се нуждае от руски втечнен газ

Енергийният регулатор на ЕС предупреди, че блокът все още...

ФБР: Китайски хакери са проникнали в критичната инфраструктура на САЩ

Китайски хакери са проникнали в критичната инфраструктура на САЩ...

Даниел Митов се отказва от Външно министерство (ОБНОВЕНА)

"Не бива да се превръщам в ябълка на раздора...

Сарафов писа до бившия си заместник да редактира съдебната реформа

И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов изпрати до бившия си...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Италия призова Иран да „проявява здържаност“ в Близкия изток

Италианският външен министър Антонио Таяни в петък призова Иран да...

Израел обеща умен отговор на иранската атака

Началникът на израелската армия Херци Халеви каза, че Израел ще...

След Иран и йеменските хути удариха по Израел (ВИДЕО)

Причината е иранската атака срещу Израел

Затвориха летище и болница в Индонезия заради вулкана Руанг

Отцепена е зона от 6 километра около вулкана

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img