Тошко Йорданов прехвърли топката в полето на ДБ и ИСБНИ

Ние не разбираме какво се случи във вторник и сряда

Прочитания 40168
0 0
Снимка: Информационна агенция News24sofia.eu. / Светломир Стоянов/

В момента топката е в полето на ДБ и ИСБНИ. Прехвърли я в студиото на БТВ зам.-председателят на ИТН Тошко Йорданов, заявявайки, че от т.нар. протестни партии се очаква следващата стъпка.

Ние заявихме ясно, че искаме политическа подкрепа точно от тези две формации и продължаваме да очакваме това от тях„, коментира Тошко Йорданов и припомни, че са извадили кабинет, който не се е харесал на тези две партии, затова са и го оттеглили. Сега вървим по обратния път, но в ИТН не приемат да им се посочват министри, тъй като правят кабинет на малцинството.

Номинациите ще са изцяло от експерти на ИТН, няма да има хора на ДПС, на ГЕРБ, но и на ДБ и ИСБНИ. Въпросът, според Йорданов е обаче, че по време на разговорите, където е постигнато пълно съгласие за основното – съдебната реформа, смяната на главния прокурор, закриване на специализираното правосъдие и освобождаване на прокуратурата – нито веднъж дори не е поставен въпроса за лицата и министрите. „Кой саботира тези промени, кой всъщност ще спре процеса в момента и защо?“

Не би имало проблем да им се кажат и Йорданов не разбира сега какво са тези претенции.

По думите му Христо Йорданов брутално и директно поставил в декларацията имената на тримата министри.

Ние не разбираме какво се случи във вторник и сряда. Наистина не разбирам и не зная, посочи няколко пъти Тошко Йорданов и допълни, че само може да предполага, че извънземните са кацнали.

Той отрече каквато и да е било координираност на ИТН и ДПС – „няма координирана подкрепа, няма и координирана атака. Нямаме контакт с ДПС.“ Всякакво пришиване на ДПС към ИТН е глупаво, увери Тошко Йорданов.

Наистина не разбирам, не знам какво се случи тези четири дни, това е рязък завой към предсрочни избори. Но ако се стигне до това, само от „Демократична България“ ще са виновни

Тошко Йорданов изрази надежда написаното от Слави Трифонов във фейсбук да е разбрано.

Ние сме се разбрали по политиките, което според Йорданов е по-важното, наред са ДБ и „Изправи се.БГ. Ние идваме“, каза още той и даде да се разбере, че ИТН са готови разговорите да продължат.

Ако се отиде обаче на нови предсрочни избори, отговорът на Йорданов беше: „Няма лошо, ние сме готови и за това.“

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Софи Димитрова

administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Заведенията говорят само с редовен здравен министър

Заведенията ще говорят с редовен здравен министър. В момента след острата декларация на две асоциации Асоциация на заведенията в България и Сдружение на заведенията по повод новия здравен план за действие при вълна на коронавирусна инфекция, не се водят разговори със служебния здравен министър Стойчо Кацаров, въпреки че планът е […]