Тошко Йорданов: Дали ще има кабинет – ясно до 10-15 дни (ВИДЕО)

Прочитания 20196
0 0
Снимка: БГНЕС

Ние ще предложим кабинет, когато президентът Румен Радев връчи мандат и разбира се, ще проведем разговори за политиките, които трябва да се провеждат. Това заяви Тошко Йорданов от „Има такъв народ“ парламентарната трибуна по повод откриването на 46-о Народно събрание.

Преди обаче да назове името на настоящия държавен глава, Тошко Йорданов се обърка и каза името на експрезидента Георги Първанов. На отзвука в залата Йорданов реагира със забележка – „това все пак е в кръга на смешното„.

Тошко Йорданов анонсира спрямо бъдещите разговори с останалите политически партии очакванията си, че нямат основни различия с повечето политически партии.

Като пример той даде съдебната реформа и унизителните пенсии на нашите майки и бащи.

В следващите 14-15 дни, ако предварително заявените декларации за промяна на държавата, а не за желание за постове са действителни, би трябвало да има правителство, което да продължи работата на служебния кабинет, очаква Йорданов.

Ако няма кабинет, вероятността да отидем на предсрочни избори е голяма. Отговорността за съставянето на кабинета е наша. Следващите 10-15 дни ще стане ясно дали ние можем да работим заедно за нещата, които сме декларирали, че можем да направим, или ще ходим на избори. Няма нищо неправилно или недемократично в тази посока, категоричен бе Йорданов.

По думите му 46-о Народно събрание, който нареди българският народ, е по-различен от предишния.

Според ИТН новото Народно събрание е доста по-близо до реалността и това, което желаят хората.

Самият факт, че тук присъства Министерски съвет за разлика от миналия път означава, че хората не се срамуват и застават пред нас. Всички знаят какви са резултатите на изборите, до голяма степен знаят и какво ще направим ние от политическата сила „Има такъв народ“.

Контакти и информация за автора:

Екип: Тодор Стефанов, Софи Димитрова

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

ГЕРБ ще е опозиция на хаоса, но ще възстановява изгорели мостове (ВИДЕО)

Предсрочните избори не излъчиха категоричен победител, проведоха се при ниска избирателна активност и явен натиск от служебното правителство срещу членове и симпатизанти на ГЕРБ. Това заяви депутатът от ГЕРБ/СДС Десислава Атанасова в декларация на партията в първото заседание на 46-то Народно събрание. Тя обаче честити на първите – „Има такъв […]