Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Томислав Дончев отказва да разказва приказки като Шехерезада

Томислав Дончев, снимка: БГНЕС

Кои герои от приказки останаха неупотребени в последно време? Този въпрос в студиото на Нова телевизия зададе вицепремиерът Томислав Дончев по темата за обвиненията към властта под формата на приказки и комикси от страна на бизнесмена с повдигнати 18 обвинения Васил Божков.

За съжаление останаха малко неупотребени герои – Синбад Мореправателят, малкият Мук и Аладин, подчерта вицепремиерът.

Томислав Дончев обаче не отговори на въпрос каква е ролята на Червената шапчица в сюжетите. Вицепремиерът отклони на няколко пъти коментар по случая, дори и заяви, че Шехерезада разказва приказки, за да спаси живота си.

По темата с Васил Божков той заяви, че не вижда друг сценарий освен истината и изрази задоволството си, че по случая работи прокуратурата, а там се работи с факти, а не с приказки и карикатури. Според него случващото се с бизнесмена определено има ефект, тъй като всяка фигура, облечена във власт, е уязвима от загуба на доверие.

Томислав Дончев подкрепи колежката си Десислава Танева, въпреки изказването й пред пиперопроизводителите. Няма държава, в която няма грешки, но въпросът е дали работи контролната система.

По думите му обаче дори и в режим на откровен разговор, такива неща не бива да се изказват, каквито реплики си е позволила министърката във видеоконферентна връзка.

Според него министър Танева не бива да подава оставка, но със сигурност това нейно изказване щяло да има репутационни последици.

Той поясни, че от една реплика не могат да бъдат спрени евросредствата, но това е в ресора на проверка на Европрокуратата и прокурор Кьовеши.

Дончев отбеляза, че работи добре със земеделския министър и никога не е имал проблеми с нея. Той е на мнение, че трябва да се откриват грешките, преди да ги открие някой друг.

Във връзка с кризата от коронавирус, вицепремиерът заяви, че статистиката все още не е извадила достатъчно данни, за да даде ясна представа как промените върху световната икономика са се отразили върху нашата.

Той обаче изтъкна, че нито един пенсионер не е останал без пенсия и нито един държавен служител не е останал без заплата.

Не искам да говорим само за спасяване от кризата. Трябва да използваме възможностите за ускорено развитие, подчерта вицепремиерът.

По думите му още до края на годината може да са налични 692 млн. лв., които да се използват за възстановяване на най-засегнатите сектори.

Вицепремиерът коментира и евентуален политически проект на Цветан Цветанов, като уточни, че ако някой счита за по-перспективно да работи с него, да го направи. Дончев пожела успех на бившия втори в ГЕРБ, но поясни, че ще може да коментира повече, ако със сигурност е ясно, че той ще прави проект, за да няма толкова условности.

Във връзка с изказване на премиера Бойко Борисов, че е време за проветряване на редиците в ГЕРБ, Дончев поясни, че такива разговори се водят отдавна. В партията имали нужда от нови лица с нови идеи.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Тежка катастрофа в София между кола и два мотора

Тежка катастрофа между кола и два мотора е станала в София...

Зеленски поиска от Майк Джонсън да пусне помощта за Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски се обади на председателя на...

САЩ предупредили писмено руските служби за опасността от атентат

Белият дом отхвърли като "глупости" обвинението на Русия за...

307 проекта са подадени на втори етап по проекта за саниране на жилищни сгради

307 проекта са подадени за енергийно обновяване на жилищни...

Томислав Дончев призова за баланс и партньорство с ПП-ДБ след предсрочните избори

Днес пред БНТ Томислав Дончев, заместник-председателят на ГЕРБ, изяви...

Франция с крачка по-близо до забраната на дискриминация въз основа на прическа или цвят на косата

Долната камара на парламента на Франция одобри в четвъртък законопроект...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Ще се разберат ли ГЕРБ и ПП-ДБ за споразумението?

Съставът на министрите не е ключовият проблем

Израел постави под обсада още две болници в Газа

Израелските сили обсадиха още две болници в Газа, поставяйки...

Южна Корея скастри Китай за подклаждане на напрежението с Филипините

Министерството на външните работи на Южна Корея изрази "сериозна...

Грипът доминира над COVID-19

Отчита се спад на вирусните заболявания в страната

Проф. Александър Маринов: Ще има не скелети, а гробници в гардероба на правителството Денков-Габриел

- Преговорите за ротацията между не коалиционните партньори преминаха...

Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери (ВИДЕО)

"Аз имам един говорител и това е Христо Иванов"

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img