Тома Биков „настани“ Радев и Петков на Боянски ливади

Views 8767
0 0
Тома Биков, снимка: БГНЕС

Конфликт между президент и премиер видяха от ГЕРБ. Този конфликт е резултат от начина, по който бяха направени промените в ръководството на „Булгаргаз“, обяви в кулоарите на парламента депутатът Тома Биков.

Вчерашните думи на държавния глава опозицията тълкува като „не ми пипай моите хора“. Премиерът пък, според него, отговорил с „Не ми се бъркай“. Много рано е все още да говорим за „Боянски ливади“, както някои коментатори започнаха да говорят, но е въпрос на време Боянските ливади да се случат, допълни Биков. Така настоящото правителство щяло да бъде делегитимирано и щяло да приключи.

Все още не е ясно дали ще се стигне до нови избори, смята депутатът от ГЕРБ. Иначе опозицията подкрепя притесненията на Румен Радев, че ще се вкарат посредници между „Булгаргаз“ и „Газпром“.

В отстраняването на ръководството на „Булгаргаз“ Биков вижда корпоративен интерес. Припомняме, че на новината за уволнението на ръководството на „Булгаргаз“ реагира остро още през уикенда енергийният министър на ГЕРБ Теменужка Петкова.

Вчера държавният глава отправи първите си критики към премиера Кирил Петков – за прибързаното му посещение в Република Северна Македония и за уволненията в „Булгаргаз“.

Премиерът обаче защити позициите и действията си.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Next Post

Петков обещал на Костадинов махане на зеления сертификат през април

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов е провел телефонен разговор с премиера Кирил Петков за отпадането на зеления сертификат. В кулоарите на парламента, той коментира, че е обсъдено да се събере работна група и да бъде отменен зеленият сертификат. По думите на Костадинов – Петков му е казал, че това може

Read More »