Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Тихомир, който се превърна в Мелиса в ексклузивно интервю пред NEWS24sofia.eu за трансформацията и пансексуалността

Може би всички сте чували за Мелиса Рангелова, чието име само преди година бе Тихомир. Тя е трансжена, която цели 35 години е прекарала в тялото на мъж. Тихомир е бил активен състезател по културизъм – вицесветовен, балкански и многократко републикански шампион в тежка категория. Занимавал се е с бойни изкуства – ММА, таекуондо, бокс, муай-тай, кикбокс и други. Винаги е обичал тръпката от състезанията и това е била причината да потиска истинската си същност. Много от вас знаят за него от участието му във „Фермата“ през 2019г., когато скандализира с внушителната си и мускулеста визия и думите, че е открит гей. Сега, вече в тялото на жена, тя разкрива себе си. Казва, че вижда трансформацията си каgeто прераждане. Постигнала е всичко, което иска и цели да покаже, че дори на 35-годишна възраст всичко е възможно. Мелиса е една от малкото в света, която от толкова висока летва на 120-килограмов културист, се превръща в жена. Тя е интересна, различна и скандална. Каква още е Мелиса и какви са най-любопитните неща около личния й живот, вижте в интервюто й пред журналистът Тодор Стефанов от News24sofia.eu:

– Здравей, Мелиса! Приятно ми е да се запознаем. Благодаря ти, че се съгласи да разкажеш малко повече за себе си.

– Здравей на теб и на цялата аудитория на News24sofia.eu. Благодаря много за поканата и се надявам историята ми да е интересна за читателите ви.

– Спомняш ли си момента, в който разбра, че си жена в мъжко тяло?

– Когато си дете не го осъзнаваш на 100%, но аз още тогава чувствах, че има нещо нередно. Самото осъзнаване не става веднага, а бавно. Едно дете не знае какво е транс. Още от 6-годишна възраст си играех с Барби куклички, други играчки не исках. Беше ми много по-интересно да си играя със сестра ми, която е по-малка от мен. Бях странно дете, различно. Нямах си гаджета, беше ме срам. Доста скромна и изолирана, буквално черната овца. С годините разбирах, че нещо става. На 20-годишна възраст бях на крачка да направя промяната, но състезанията ме спряха. Отлагах 15 години само заради тях. Там взимах тестостерон, сега взимам естрадиол. Ако едното те прави мъжествен, другото е абсолютна противоположност.

– За много хора е странно, че през целия ти живот си била хомосексуален мъж, а сега, когато си транссексуална жена, си лесбийка. Нека първо да уточним – с какъв пол е родена сегашната ти половинка?

– Сегашната ми половинка е родена като биологична жена и искам да кажа, че се определям като пансексуална. Сякаш съм повече лесбийка, но по-скоро клоня към пансексуалност. Това е по-различно от бисексуалността. Там няма значение полът на човека, стига да си допаднете като характер. Важна е душата на човека – няма значение дали е транс, жена, лесбийка, гей. Това е сексуалността, която идва от сърцето, за мен е най-добрата сексуалност.

Всички други са обвързани конкретно с даден пол и по-точно, с това, което ти е между краката. Тези хора не мислят със сърцето, а с „онази си работа“. Да си пансексуален е точно обратното – мислиш с душата и сърцето си, няма значение кой е срещу теб, стига да намериш правилната душа. Много хора се чудят защо първо съм бил гей, а сега съм лесбийка. Ако поначало бях обяснила моята сексуалност, хората нямаше да разберат. За Емили се изписаха много неща, спорно беше, но си е биологична жена.

– Сексът с жена или с мъж ти харесва повече?

Няма как да се сравнява, не знам, не мога да кажа кое ми харесва повече. За мен е наравно, зависи от много неща. Не мога да кажа, че едното ми харесва повече от другото.

– Ти имаше дългогодишна връзка с влогъра Стамбини. В зората на Youtube, когато започна да споделя клипове, той притежаваше по-женствена визия. В момента Стамбини има мускули, брада и е много по-мъжествен. Това промени ли връзката ви в даден момент?

– Като цяло с него може да се каже, че обърнахме палачинката. В началото той беше женствен, а аз мъжествен, но сега е обратното. Според мен това няма влияние, защото любовта няма пол. Ако го обичаш достатъчно, няма значение, че се променяш на 360 градуса. Да гледаш пола е глупаво. Не искам да говоря много за връзката ми с него, той ме помоли да не говорим за това. Против е да се набляга на него сега.

– В момента по-щастлива ли се чувстваш?

– И в двете връзки съм била щастлива. Сега съм по-щастлива с промяната, която направих и затова, че съм себе си.

– Когато се разкри пред социалните мрежи, имаше една силно негативна вълна, насочена към теб. Това натъжава ли те или те мотивира?

– Не ме натъжава, защото се оказа, че негативната вълна въобще не е такава. В моите социални мрежи нямам почти нито един хейтърски коментар под снимка или публикация, 95-98% са позитивни. Аз допускам абсолютно всички хора до съдържанието, без да подбирам. Хората ме приемат, на живо не съм срещала нито една обида или заплаха. Поздравяват ме по улиците. Независимо дали се разхождам сама или с Емили, хората се снимат с нас, спират ни. Вчера един банкер ме поздрави за това, което правя и ми стисна ръката. Това ме радва. Свиркат ми коли, махат ми с ръка. Няма нито едно негативно нещо, което да съм срещала до момента. Включително институциите – аз работя с банка, митница, поща. Навсякъде са ми фенове. Радвам се, че успях да променя стереотипа на българина, защото много хора са ми писали, че досега не са харесвали хора като мен, но са си променили мнението.

– Как приеха промяната семейството и близките ти? Някой обърна ли ти гръб?

– Навсякъде ме приеха абсолютно нормално – в работата, родителите ми, сестра ми, брат ми, всички роднини от Сърбия и Русия. Аз съм полурускиня. Много е интересно, не го очаквах, защото бях подготвена за най-лошото. Позитивните хора, които ме зареждат с енергия, ми дават сили да продължа напред. Почти няма негативно отношение към мен, като изключим разни групички в интернет, където хората само знаят да пишат лоши неща. Може би повечето ме обичат, защото съм естествена и не се преструвам, показвам нещата каквито са.

– С малки стъпки вървиш към визията на жена. Кои са бъдещите промени, които планираш да направиш по себе си?

– Засега няма да си правя никакви операции, аз през живота си не съм лягала под ножа, страх ме е от лекари и пълна упойка. Не мисля да го правя на този етап, защото с това темпо, с което се развивам, няма да имам нужда от корекции. Самият факт, че гърдите ми пораснаха за една година до Б чашка говори много. Промени се структурата на лицето ми, талията ми, общо взето цялото тяло. Може да се забележи от снимките. Тази промяна е без операции, само чрез хормони. За три години това ще е достатъчно. Корекциите са по желание ако не си доволна от постигнатото, защото тези хормони работят само първите три години, после не работят. Идеята е, че през това време не трябва да се правят никакви временни корекции, защото това забавя процеса. Някои хора след хормоните имат нужда от допълнителна феминизация, други пък нямат нужда. Аз обичам да съм естествена и нищо, което е свързано с операция, не ми допада на този етап.

– Коя е най-трудната част от това да бъдеш транссексуален?

– Най-трудната част е първите 6 месеца от промяната. Тогава вътрешно си жена, а външно все още не си. Има разминаване между тялото и душата. Когато сутрин станеш, погледнеш се в огледалото и видиш, че това не си ти всъщност. В началото хормоните не работят, тогава е най-трудно. Аз изпадах в големи депресии, нарича се gender dysphoria, всички трансжени го имат. От това нещо много хора страдат, взимат антидепресанти. За мен това е най-трудното. Времето обаче лекува. На мен много ми помогна диетата, която пазя, защото при взимането на хормони ставаш много по-емоционална. Представете си жена в менструация. В момента хормоните ми са като на бременна жена в първото тримесечие. За да се феминизираме, ние трябва да взимаме по-висока доза, отколкото една жена има естрадиол. Идеята е, че пълнеенето е неизбежно, ако не се спазва правилен хранителен режим. Всички трансжени, които не пазят диета, качват по 30 килограма, защото женските хормоните съдържат много вода и мазнини. Както жените се подуват по време на менструация и бременност.

Важна е и психиката, трябва да е много здрава. Помагам на много трансжени, които всеки ден имат големи проблеми и изпадат в депресия. Аз гледам да им давам съвети, защото е много трудно, особено в България. Тук хората са тесногръди, не е като на запад. Много неща не са направени, например Истанбулската конвенция. Много жени биват пребивани от мъжете си и не ги уважават, това е по руската школа. Толкова ли е сложно да я приемат? Жената не е само за готвене и чистене, манталитетът на българина е на много ниско ниво.

– Абсолютно е така. А ти в момента занимаваш ли се със спорт или напълно заряза този начин на живот?

– Като цяло съм фитнес инструкторка в момента, правя хранителни режими и тренировъчни програми. Това ми е професията, но аз лично в момента не тренирам, защото получавам мускулен растеж, а аз трябва да избегна това. Мускулът има едно нещо, което се нарича мускулна памет и той помни къде е бил когато аз бях Тихомир. Ако сега започна да тренирам, ще направя точно това, което не искам. Аз искам да се феминизирам, а не да ми растат мускулите. Дори малки упражнения да правя, те растат. Аз искам да тренирам, но е противопоказно за себе си да го правя.

– Ако сега можеше да върнеш времето назад, какво щеше да промениш?

– Нямаше нищо да променя. Направих промяната в перфектния момент. В началото може би съжалявах, че не съм го направила по-рано, но сега като се замисля, не съжалявам. За всичко си има време. През пандемията беше идеалният момент да го реша. Не съжалявам за нищо, което съм правила преди и съм се забавила толкова много с трансформацията. Сега дори е по-интересно, това е като втори живот. Не всеки го изживява, а е невероятно чувство.

– Благодаря ти много за искреността!

– И аз сърдечно благодаря за интервюто.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Столичанин попадна в ареста след агресия на пътя

Хвърлил по жена запалена цигара и я хванал за врата

Седем години затвор за военния, убил полицай в Пловдив

Престъплението е извършено през 2018 година

Русия защитава петролните си съоръжения с мрежи против дронове

Предвижда се и инсталиране на ракетни комплекси

МОН предлага 2 май да е неучебен ден в цялата страна

Министерството на образованието и науката (МОН) предлага 2 май...

Сирия: Израелски ракети са ударили обекти на ПВО

Сирия съобщи в петък, че израелски ракети са ударили...

ИТН: Борисов и ДПС контролират служебния кабинет

Служебното правителство е изцяло на ГЕРБ и някъде там...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Тръмп пита защо Европа не дава повече помощ на Украйна

Бившият президент Тръмп се запита защо европейските нации не предоставят...

Адв. Людмил Рангелов: Няма доказателства за линия Банкова – Димитров

Не вярвам, че Живко Коцев е бил обект на заплахи, заяви Рангелов

Манастири и църкви били сред основните цели на Киев, според ДНР

Координатите на местоположението на църквите и манастирите в Донецк,...

Двегодишно зад волана се вряза в маси на заведение в Монтанско

Двегодишно дете подкара автомобила на баща си и се...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img