Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Тестът за правителство на ПП – Антикорупционният закон и на второ четене (ВИДЕО)

Снимка; архив БГНЕС

В момента се намираме между тежки изпитания за страната и трябва да се избира. Това заяви премиерът в оставка Кирил Петков. Така и той обосновава решението на „Продължаваме промяната“ да участва в разговорите за правителство с третия мандат, който се държи в момента от БСП.

Явно заради натрупано недоверие – „нагледахме се на много думи“, както каза Кирил Петков, тестът за реални действия за борба с корупцията ще бъде приемането на Закона за КПКОНПИ, но на второ четене, т.е. окончателно и да бъде спазен духа на закона, заложен с промените, които предлагат от ПП. Така и Кирил Петков отговаря на заявките на „Има такъв народ“, че имат намерение да прокарат собствени промени в новото законодателство.

Това би било и тест за това доколко след думите следват действия – „Следим действията, нагледахме се на много думи.“

Премиерът в оставка отрече с настояването на ПП Бойко Рашков да бъде назначен начело на Антикорупцията, да искат да си назначат човек за борба с ГЕРБ, както бе обвинен от опозицията. „Рашков не е специфичен човек, а човек, който наистина да се бори с корупцията, гледаме реалните действия„, заяви Петков и увери, че биха приветствали да се открие човек и сред техните редици, който се е подлъгал. Затова и следващият акцент е съдебната реформа, за да не се провалят добрите решения. Като пример Кирил Петков даде решението на съда за „Евролаб“ на „Капитан Андреево“ и дори решението да не се увеличават заплатите на лекарите и медицинските сестри.

Според Кирил Петков има шанс Корнелия Нинова да се справи със сформиране на правителство, тъй като се е изявила до този момент като конструктивен партньор.

На въпрос дали държат Асен Василев да е премиер, както бе предложени, Кирил Петков заяви, че Асен Василев е негова номинация и вероятно той пак ще го предложи.

Не може всяко едно предложение на ПП да бъде отхвърляно толкова лесно. Много вярвам на Асен Василев„, заяви Петков и допълни, че при всяко едно положение предложението на ПП ще е такова, че да са сигурни в интегритета, почтеността и опита на този човек.

Утре Кирил Петков отива на визита в Азербайджан. Целта ще бъде да се договорят по-големи количества доставки на азерски газ, т.е. над договора, който вече е подписан.

Кирил Петков обяви и че реално разговорите с „Газпром“ за доставките на природен газ не са прекъсвали – ежедневно от „Булгаргаз“ подават заявка, но отговор от руския монополист няма. В този смисъл не България не разговаря, а „Газпром“ не разговаря, което е поредно доказателство за това, че на Русия не може да се разчита като на надежден партньор.

Кирил Петков заяви друга цел на коалицията – смяна на КЗК. Според него един нов състав би се справил по-добре с регулацията на пазара на горива. Аз искам друг състав, посочи Петков и даде като пример смяната на състава на КЕВР.

Има обективни фактори, които не могат да смъкнат цената на горивата, както се случи с цените на тока и парното. Идеята за таван на цените са изцяло популистки. „Много е лесно да кажеш „Аз съм Бойко Борисов и искам бензина да струва 2 или 1 лев„,“ заяви Петков. Ако това се случи много бързо всички горива ще започнат да се изнасят от страната.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Радев: Спортът възпитава качества, ценност и характер

Президентът Румен Радев откри международния турнир Sofia Karate Open...

Две жертви при израелска атака на Западния бряг

Израелските сили размениха огън с палестински екстремисти в окупирания...

Иран се подигра на оръжията на Израел – били детски играчки

Външният министър на Иран отказа да признае, че Израел стои...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Иран мъсти на Израел със 185 дрона, 36 крилати ракети и 110 ракети земя-земя (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=fbuhuKhE15Y Рано тази сутрин, около 6 часа, Израел свали част...

Дядо блъсна с кола внука си в Разградско след спор за стари тухли

79-годишен жител на село Брестовене в община Завет, област...

Помогни си с „Помогни ми“ – мобилно приложение за жертви на насилие у дома (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=SAxvUl8XH5c Пострадалите от домашно насилие вече могат да се обръщат...

Русия обвини СС на ООН в лицемерно осъждане на Иран

Припомни атаката срещу посолството в Дамаск

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img