Реклама

https://www.gerb.bg/bg

ТЕМАТА НА NEWS24sofia.eu TV: Кой преби до припадък 13-годишния Христо от кв. „Лагера“ в София? Бияча му живее в софийския квартал „Надежда“ 2. (СНИМКИ/ВИДЕО)

Снимка/източник: Информационна агенция News24sofia.eu

Информационна агенция News24sofia.eu TV поучи нови кадри на насилие между деца. Този път кадрите, са направени в столичния квартал „Надежда“ 2.

Припомняме, че само в рамките на 24 часа бяха изпратени две видеа до редакционната поща на ИА News24sofia.eu TV с нападения между младежи в София.

Малко по-рано днес медията ни съобщи, че Агенцията за закрила на детето се самосезира, а СДВР образува досъдебно производство.

Венцислав – бияча на 13-годишния Христо

Пред разследващия ни журналист Тодор Стефанов приятели на момчето – бияч Венцислав разказаха, че новото видео е разпространено във Facebook Instagram от съседи на бияча на 13-годишния Христо от софийския кв. „Лагера“.

Съседите на пребитото 13-годишно момче се събраха в негова подкрепа и разказаха, че биячите му са се върнали обратно за нова саморазправа.Те са дошли отново преди няколко дни, били са въоръжени. Имали са ножове, боксове. Говорим за 15-16-годишни младежи, за група от около 20-30 души от други квартали„, обясни Й. Л. пред камерата на News24sofia.eu TV.

Появяват се отново по тъмно, но жителите на квартала успяват да предотвратят поредното сбиване и викат полиция.

След побоя 13-годишното момче е с наранявания по лицето. Не се знае повече за състоянието му, защото родителите му отказват да говорят. Съседите им обаче казват, че нападнатото момче не е конфликтно. А от думите им става ясно, че детето не иска да напусне дома си.

След кадрите с брутално насилие над 13-годишно дете, СДВР продължава издирването на нападателите. Вчера двама от тях бяха задържани.

Жена от квартала разказа, че момчетата са дошли въоръжени с ножове и боксове преди два дни. Били са около 20-30 деца на 15-16 години и от други квартали.

Нашите квартални деца са се свързали с батковците, за да търсят протекция. По-големите момчета се свързаха с нас, за да може по-цивилизовано да се излезе от ситуацията. Идеята ни беше да кажем на тези хора повече да не идват тук, неведнъж им е правена забележка. Идват момчета от „Надежда“, „Дружба“ и други квартали при момиченцата тук. 14-15-годишни деца са готови да се колят и бесят„, разказаха живущите в „Лагера“ пред криминалния ни журналист Тодор Стефанов.

Мъж от квартала подчерта пред медията ни, че проблемът е системен и масово децата са такива, защотоимаме много секс, наркотици и насилие„.

Според него тези деца са продукт на средата, в която всички живеем.

Битото дете е добре, съобщи друг мъж от кв. „Лагера“ за News24sofia.eu TV. То обаче не искало да излиза от вкъщи, а другите деца търсят помощ от по-големите от тях.

Децата стават изключително злобни. Кадрите са брутални. Това ни натъжава като хора и дано повече да не ставаме свидетели на такива гледки„, сподели още той пред медията ни.

Прокуратурата и ДАЗД поемат случая с побоя

Материалите по случая с побоя над момче в София от негови връстници, заснет на видео и разпространен в социални мрежи, са предадени на прокуратурата, съобщи пресцентърът на столичната полиция. Тя продължава работа по установяване на самоличността на извършителите и издирването им, както и за установяване на мотивите за нападението над момчето.

По случая вече са разпитани пострадалият ученик и майка му.

В Столичната дирекция на вътрешните работи се води досъдебно производство по случая.

Малко по-рано Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) разпространи позиция, в която заяви, че остро осъжда и се противопоставя на всякакъв вид насилие над деца.

Агенцията напомня двата инцидента от последните дни, другият от които – с фатален край за 6-годишно дете. То почина в болница след побой от дядо си.

Всеки гражданин може да сигнализира анонимно и безплатно до ДАЗД на националната телефона линия за деца 116 111, ако знае за насилие над дете или че дете се намира в беда. На телефона работят специалисти, които оказват и психологическа помощ безплатно 24 часа в денонощието, напомня агенцията.

Предстои да бъдат издирени и извикани за разпит учениците, нанесли побоя на момчето. Ще бъдат разпитани и живеещи в района.

Кой е 13-годишния Христо пребитото момче от бияча Венцислав?

Асен Александров директор на 51 средно училище „Елисавета Багряна“ в софийския кв. „Лагера“

13-годишния Христо учи в 51 средно училище „Елисавета Багряна“ в софийския кв. „Лагера“. Директорът на училището Асен Александров заяви пред камерата на News24sofia.eu, че Христо учи в неговото училище от първи клас, а в момента момчето е 7 клас.

По думите на Александров той и другите учители и деца, са разбрали от социалните мрежи за инцидента с Христо.

В момента детето е в полицията и дава показания. Нашата психоложка разговаря с майка му както и с целия клас на Христо за да изясним каква е ситуацията и какво точно се е случило. Момчето е разказало някаква негова версия на децата от неговия глас„, разказва директора на 51 средно училище „Елисавета Багряна“.

По информация на директора Александров – инцидента е станал между Коледа и Нова Година.

По тази причина детето няма никакви следи от насилие. Майката също не е забелязала никакви следи и тя разбира от социалните мрежи. Детето физически е здраво, но според мене тук психическото нараняване на детето е тежко. Според мен трябва някакви по сурови наказания за тези, които са качили въпросните кадри. Тя физическата болка минава с времето, но психическата сега цялото училище всички медии и приятели знаят за инцидента с него„, разказва Асен Александров.

Според мене тези, които са заснемали и са го качили видеото имат много по голяма отговорност повече са наранили това момче от колкото физическия побой„, каза още пред медията ни Александров.

По информация на директора бияча на 13-годишния Христо живее в квартал „Надежда“ в София.

Директора разказа, че техния ученик Христо е бил специално извикан за среща с бияча си, но това просто си е бил чист капан.

Доколкото знам, те са дошли от кв. „Надежда“ до кв. „Лагера“ и в близост до нашето училище е станал и самия побой„, добави директора.

Вижте повече във видеото на репортерът ни Тодор Стефанов:

https://www.youtube.com/watch?v=n62bgd-2Tug&t=10s
Снимка/източник: Информационна агенция News24sofia.eu
Снимка/източник: Информационна агенция News24sofia.eu
Снимка/източник: Информационна агенция News24sofia.eu
Снимка/източник: Информационна агенция News24sofia.eu
Снимка/източник: Информационна агенция News24sofia.eu
Снимка/източник: Информационна агенция News24sofia.eu
Снимка/източник: Информационна агенция News24sofia.eu
Снимка/източник: Информационна агенция News24sofia.eu
spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Проверяват връзвана ли е 104-годишна пациентка в болницата във Видин

Изпълнителна агенция "Медицински надзор" проверява извънредно проявено ли е...

Най-голямата партия в Индонезия се раздели с президента в оставка Джоко Видодо и сина му

Президентът на Индонезия Джоко Видодо и неговият син, бъдещият...

Затягат контрола срещу неправилното паркиране в София

Затяга се контрола срещу неправилното паркиране в София. Това...

Азия – най-засегнатият континент от климатични бедствия през 2023 г.

През миналата година Азия е била най-засегнатият регион в...

Иран съжалява за санкциите на ЕС – трябвало да са срещу Израел

Санкциите на Европейския съюз, обявени след нападението на Иран...

Предстоят разпити на Бойко Рашков и Асен Василев по аферата с митниците

Прокуратурата няма задача да омаскарява когото и да било....

Кола се заби в багер в София

Шофьорът на автомобила е в "Пирогов"

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Атанас Атанасов: ДАНС трябваше да разплете „Боташ“, а не някаква комисия (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=JMUOZXD_4AY Съпредседателят на ПП-ДБ и лидер на Демократи за силна...

Урсула фон дер Лайен призова Израел и Иран да се „въздържат от по-нататъшни действия“

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в...

Полският президент се срещна частно с Тръмп в САЩ

Полският президент Анджей Дуда каза, че се е срещнал...

Опит за атентат срещу петима японски граждани в Пакистан

Петима японски граждани оцеляха след опит за атентат срещу автомобила...

Зеленски е на фронта в Донецка област (ВИДЕО)

Украинският президент Володимир Зеленски посети фронта на Донецка област...

Нидерландия ще ни съдейства пред Австрия за пълен Шенген

Неприемливо е да не сте членове на Шенген и...

„Зелено движение“ било изолирано от ПП-ДБ

"Зелено движение" беше изолирано от ПП-ДБ. Това заяви пред...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img