Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Цветанов: Министрите уволняваха в полза на ДПС

Хора се уволняваха от министрите в услуга на една или друга политическа сила. ДПС бяха обслужвани с всичките горски в цялата страна. Никой не ги защитаваше освен мен. Премиерът беше разпоредил на бившия земеделски министър Румен Порожанов да се срещне с Мустафа Карадайъ, имаше списък за уволнения, аз спрях този списък.

Това обяви бившият заместник-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов пред Нова телевизия.

Ако тези уволнения бяха започнали да се случват, аз щях да направя публичен този разговор. Докато бях в парламента, заедно с колегите, които споделяха тези тревоги, съм се противопоставял на тези безобразия. Аз бях буфер, който понасяше негативите на тези събития, заяви Цветанов.

Той твърди, че не е допуснал да бъде толкова близък до Борисов, че да попадне в скандалите със записите и пр.

Цветанов обърна внимание на партийните сблъсъци в ГЕРБ с Георги Харизанов – преди съден за злоупотреби като шеф на „Напоителни системи“, а сега смятан за особено близък на Борисов.

Бил съм против влизането на дадени хора в листите на ГЕРБ, защото съм смятал, че те нямат необходимия обществен имидж, каза по адрес на Харизанов Цветанов.

Убеден съм, че при всички положения щях да напусна ГЕРБ. Това, което видях по време на eвропейската кампания, ми даде мотивите да отида при Борисов и да му кажа, че ако не се върнем в периода, в който бяхме в началото, аз напускам, каза Цветанов, който в неделя учредява партията „Републиканци за България”.

Той обясни, че скандалът около апартаментите му не е единствената причина за оттеглянето му от управляващата партия.

Аз не смятам, че съм нарушил закона и съм направил нещо нередно. Но когато се създаде тази ситуация, единственият разумен вариант беше да се оттегля. Колкото по-нависоко си, колкото по-независим си, естествено, ще се търсят повече компрометиращи факти и сюжети, които да те дискредитират, каза Цветанов.

Според него са преминати граници, а той е бил буфер, който е понасял много негативи от решенията на един човек.

По думите му, за него политиката е кауза, такава е и новият му политически проект. Цветанов призна, че в миналото е допускал грешки, които няма да допусне да се случват отново.

Аз не съм предал ГЕРБ, просто ГЕРБ предаде всички тези ценности. Това според вас предателство ли е? Не е, предателство е, ако останеш и продължиш да правиш нещо, което е против твоето усещане и съществуване на политическата сцена, каза той.

Цветанов отхвърли всякакви обвинения относно снимките от спалнята на премиера Борисов. Според него тезите на управляващата партия са антикризисна мярка.

Няма как в спалнята на премиера да влезе мъж.

Това са толкова несъстоятелни тези. При всички положения не мога да бъда аз, не може да бъде и мъж. За да снимаш човек, който спи, трябва да имаш достъп до спалнята му. Няма как при премиера това да бъде мъж. Влизането във вилата, в която пребивават президентът и премиерът и достъпът до по-личните пространства, се охранява от НСО, каза той.

Според него отговорът на въпроса кой снима премиера трябва да дойде или от самия него, или от разследващите.

Наблюдавайки днес начина, по който функционира политическа партия ГЕРБ, страхът от опорочаване на изборите е огромен, каза Цветанов. Според бившия втори в ГЕРБ, упорството на Бойко Борисов да не подаде оставка може да се разглежда като възможност да използва властовият ресурс – „предполагам, че в тези избори ще бъде използван доста сериозно”.

Цветанов съобщи, че партия „Републиканци за България” ще се яви самостоятелно на изборите. Убедени сме, че ще прескочим прага за влизане в парламента, каза той и добави, че тези, които днес се присъединяват към „Републиканци за България”, се чувстват предадени от тези, които управляват, особено в смесените региони.

Цветанов каза още, че в настоящата си конфигурация, визирайки ГЕРБ с лидер Борисов, партията не може да е негов коалиционен партньор.

По думите му имало много допуснати грешки с ГЕРБ. С „Републиканци за България“ няма да бъдат допускани, обеща новият партиен лидер и подчерта, че не той е предал ГЕРБ, а ГЕРБ е предала всички ценности.

spot_img

Реклама

spot_img

Още от рубриката

ГЕРБ си трие подкрепата за промените в Конституцията

Винаги може да се стигне до криза, но според...

И БСП, и ГЕРБ се заеха амбициозно да прекрояват бюджета на София

Групата на БСП-София в Столичния общински съвет няма да...

МВР спря от продажба близо 120 кг храна с изтекъл срок в Самоков (СНИМКИ)

Икономически полицаи предотвратиха продажбата на близо 120 кг негодни...

Умишлен палеж е отнел живота на българо-турското семейство в Германия

Пожарът, който отне живота на турско-българско семейство в Солинген,...

Кремъл предупреди шефът на Telegram да бъде по-внимателен след нападението край Москва

Кремъл предупреди собственика на Telegram Павел Дуров да бъде...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Франция настоява за по-големи ограничения на вноса в Украйна

Франция заяви във вторник, че тя и група други...

МВФ окончателно одобри 880 млн. долара за Украйна

Изпълнителният съвет на Международния валутен фонд (МВФ) одобри в...

Болсонару е прекарал 2 нощи в унгарското посолство

Крайнодесният бивш президент на Бразилия Жаир Болсонару е останал...

Все пак комунист няма да управлява Залцбург

Лявоцентристкият заместник-кмет на Залцбург Бернхард Ауингер победи своя съперник...

Мария Габриел официално оттегли кандидатурата си за премиер (ДОКУМЕНТ)

Документът е внесен в деловодството на парламента тази сутрин в 9:09 часа

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img