Татяна Дончева: ПП са си харесали поста на вътрешния министър

Views 7280
0 0

На „Продължаваме промяната“ им трябва мястото на вътрешен министър, като са нарочили за него Андрей Гюров.

Това съобщи пред камерата на БТВ юристът и бивш депутат Татяна Дончева, като уточни, че това е „слух, но от достатъчно достоверен източник„. Дончева коментира накратко и „универсалността“ на председателя на ПГ на ПП Гюров, който бе и номинацията на партията за шеф на БНБ, с което влязоха в директен сблъсък с „Има такъв народ“.

Постът вътрешен министър би се освободил, ако Бойко Рашков бъде прехвърлен за шеф на КПКОНПИ – намерение, което Кирил Петков обяви в деня, когато лидерът на ИТН изтегли министрите от коалиционния кабинет.

Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ беше една импровизация на „Продължаваме промяната“, каза Дончева. Според нея и в момента целият политически живот продължава да е една импровизация и се намира под знака на „сценарии“ и не е сериозно да се слага един сериозен човек на една побита институция.

Според нея КПКОНПИ не може да измести прокуратурата и управляващите се занимават с глупости. Няма и значение коя точно е персоната, която ще оглави Антикорупционния орган, а управляващите трябва да са наясно, че със закриването на специализираното правосъдие не свършват проблемите, а напротив – проблемите започват.

На практика управляващите не са мръднали нито на йота, заяви Дончева и пита какво всъщност са направили партиите в коалицията. Няма кой да им пише законите, посочи Татяна Дончева и разкритикува и критиките на ИТН към законодателството: „Ива Митева е девойка, която разнася листи между съдийските маси на шахматен турнир.

Според нея сценаристите се мъчат да се ситуират в политическия живот на България, вероятно мислейки си, че политиката е една дейност по разделяне на пари.

По думите ѝ това, което се случва от миналата година е опит да се реши невъзможността да се състави правителство от несъвместими части. „Когато натресеш правителство, което не може да се справи с никакви задачи и гледат на политиката като шоу, ти не си решаваш проблемите, ти ги разтегляш във времето, докато в един момент не ти писне„, смята Дончева.

Според нея изборите са на „една бира Леденика разстояние„.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Костантин Иванов

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Даниел Вълчев: Правителство на малцинството няма да устиска дълго

„Правителство на малцинството няма да устиска дълго. Единственото, което би го удържало е факта, че на никой нему се ходи на избори. Правителство без парламентарна подкрепа не може да направи никаква реформа.“ Това заяви в ефира на БНТ бившия министър на образованието Даниел Вълчев. По думите му няма ясен план […]

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: