Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Татяна Дончева отсече: Трифонов е напълно неадекватен за политиката, адекватен е за интригите

Снимка: архив БГНЕС

Слави Трифонов нямаше намерение да прави правителство в нито един момент – нито в предишния парламент, нито в сегашния. Той смяташе, че може да пробута два списъка по някакъв странен начин, който никъде по света не е минал. Той си послужи с хватки, за да убеди обществото, че след като това не става, виновни са всички други. Това коментира пред БНР Татяна Дончева, заместник-председател на Народното събрание и депутат от „Изправи се БГ! Ние идваме“ (ИБГНИ).

Не мисля, че беше много убедителен. Мисля, че някои от политическите лидери подцениха липсата на добра воля, смятаха, че не е възможно Слави Трифонов да няма добра воля, след като е първа политическа сила, след като правенето на правителство е шанс да се наложиш, да покажеш, че можеш. Обстоятелството, че Слави Трифонов по никакъв начин, дори към днешния ден, не разбира колко негодни бяха списъците, е показателно за липсата на адекватност. Имаме напълно неадекватен за политиката човек. Адекватен за интригите„, подчерта Дончева.

Тя потвърди позицията си за кръгове, които стоят зад ИТН.

Ясно е, че Доган и Орлин Алексиев стоят отзад. Зад Орлин Алексиев е ясно кой стои. Той беше дългогодишен не просто общински съветник, а шеф на финансово-бюджетната комисия и „касичката“ на ГЕРБ. Разбира се, дали точно Доган, дали Доган и Пеевски, срещу какво, кога – това са съвсем различни неща„, коментира народната представителка.

Според Дончева суверенът е избрал, каквото е избрал. „Той ни насади на тия пачи яйца, при пълното съзнание, че не може да се свърши работа с негодни за работа хора. Но въпреки всичко, ако бяхме стигнали до едни приемливи хора за състав на правителство, дори със средно можене, ние щяхме да приемем, че за 6 месеца, до другата пролет, при ясна законодателна програма, ясни приоритети, срокове и отговорности голямата част от депутатите на ИТН при команда на Слави Трифонов щяха да участват в това„, изтъкна тя.

Ако гледаме това, към което тика Слави, следващото управление ще е с доминация на ГЕРБ и ДПС, отбеляза Дончева. Според нея остава открит въпросът защо е било необходимо два пъти да се правят избори и два пъти да се дава мандат на ИТН, „за да се установи нещо, което можеше да се прогнозира от първия момент и защо тия, които стоят зад Слави, тикат процесите така„.

БСП, ДПС и ГЕРБ имат интерес да се вкара обратно хартията в изборния процес, смята Татяна Дончева.

По думите ѝ не може да се случи чудо за съставяне на правителство с третия мандат. Още в петък, преди интервюто на Слави Трифонов, беше ясно, че без „Има такъв народ“ (ИТН) не може да се получи мнозинство за правителство.

Според нея в сегашната подредба на политическите сили, с които ще разговаря получилата третия мандат БСП, „няма математически смисъл“ и е било редно началото да бъде с ИТН. Мая Манолова от ИБГНИ ще отиде днес на срещата с Корнелия Нинова, „но вероятно преговорите няма да бъдат на тема как да се прави правителство, защото такова не може да бъде направено без ИТН, а как да бъде използвано оставащото време на парламента„, поясни Татяна Дончева.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

ГЕРБ искат оставка на зам.-кметове на София и шефа на ОП „Гробищни паркове“

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките...

Общо 30 хил. деца посещават ясла към 2023 г.

Общо 835 самостоятелни детски ясли и яслени групи в...

Полша предрича неизбежно поражение на Русия при атака срещу НАТО

Руска атака срещу НАТО неизбежно ще завърши с поражение...

Армията на Буркина Фасо е избила 223 цивилни през февруари

Повече от 220 цивилни, включително най-малко 56 деца, са...

Костадинов очаква нова-стара сглобка след 9 юни

Парламентарната група на "Възраждане" очаква ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС...

Кирил Петков посъветва ГЕРБ да се отърсят от Пеевски

"Господин Пеевски и Господин Борисов не притежават тази държава....

Реклама

spot_img

Продължете да четете

ГДБОП хвана мъж, преправял и разпространявал пневматични оръжия (СНИМКИ)

ГДБОП залови 44-годишен мъж, който се занимавал с преправяне...

Шведската полиция застреля мъж, нападал с нож три жени

Шведската полиция е застреляла и арестувала мъж, за когото се...

Задържаха 1,4 тона кокаин на пристанище край Стокхолм

Шведската митническа служба хвана 1,4 тона кокаин, едно от...

Лавров знае за френски инструктори в Украйна, споменава и България

Русия разполага с информация, че френски инструктори заедно с...

Сателитни снимки показват сериозни щети в Иран след атаката

Сателитни снимки, направени в понеделник, показват, че израелският ответен...

15 години затвор може да получи руски зам.-министър на отбраната за подкупи

Руският следствен комитет съобщи във вторник за задържането на руския...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img