Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Татяна Дончева: Ходовете на Борисов са хазарт и блиц

Снимка: БГНЕС

Не се възпалявайте! Всички ходове, които виждам да играе Бойко Борисов са абсолютен хазарт и блиц… ако може да направи някакви финт на някого и който се хване – не му се връзвайте на всички тези неща.

Така заместник-председателят на Народното събрание от „Изправи се! Мутри вън“ Татяна Дончева коментира предложението на ГЕРБ за мажоритарен вот.

Тя обясни, че мажоритарната система изисква райониране и равна тежест на мандати. Някои някога да ви е говорил такова нещо, да го е правил и да има идея? Като има идея – тя трябва да се работи една или две години, но как си представяте мажоритарните райони, запита Дончева.

По думите й това, което е направено за Велико Народно събрание през 90-те години не издържа като тежест. Може ли един от трите софийски МИР-а плюс Варна и Бургас да избира един мажоритар, а същевременно четиримандатните райони да избират един мажоритар, недоумява Татяна Дончева.

Тя смята, че трябва тази работа да се пресече.

Като предлагате идеи, това не е само да си правите хватки. Понеже на Бойко Борисов му трябва да се закачи за Слави Трифонов, той си служи по този начин. Не че Бойко Борисов е по-подготвен, но стига с тези импровизации. Няма нужда просто всяка такава подхвърлена реплика да ви превъзбужда, по-спокойно го гледайте. Това са плитки играчи и те 12 години си разиграваха коня, защото са намерили село без куче. Ходят си, ходят си и вие мислите, че правят голяма политика. Установяваме къде е системата за гласуване и се оказва, представете си – онези пунктове за гласуване, въведени някога от Йордан Соколов са пренесени в другата сграда. Добре, ако твърдите, че сте правили ремонт независимо за колко лева, може ли да преместите онези допотопни пунктове в другата сграда, няма ли да купите някаква аудио, нормална уредба за гласуване. Изскубали пунктовете от устройствата – пестите ли, какво правите. Като се местите от сегашната къща в нова къща да не би да си носите 20-годишния телевизор или чушкопека от терасата. Аз съм изумена, какво е това нещо, коментира Дончева.

Тя продължи с възмущенията си:

Може ли такова нещо вчера да дойде парламентът, всички стаи да са заключени или две-три заети от парламентарна администрация, само стаите на ГЕРБ да са отключени и те си пребивават там, а останалите депутатите щъкат тука безстопанствени по коридорите. Това някакви нормални условия ли са?

Тя недоумява още как може да се твърди, че се унижава един премиер, когато трябва да дойде да си подаде оставката в Народното събрание.

Дончева е работила с всякакви хора, сменяли се всякакви власти, но не е допускала, че такъв бардак може да съществува.

Тя даде да се разбере, че няма да се хване на процедурните номера на ГЕРБ.

Припомняме, че от името на ИТН вчера Тошко Йорданов не заяви за приоритет коренната промяна на избирателната система, каквато е платформата на ИТН, опираща се на референдума от 2016 г. За сметка на това обаче от ГЕРБ заявиха намерението си да изпълнят обещанието на Слави Трифонов, на което обаче лидерът на ИТН възрази остро с позиция в фейсбук. От „Демократична България“ също възразяват на преминаване на изцяло мажоритарен вот, но Христо Иванов даде заявка за провеждане на разговори и по тази тема. БСП също отхвърлиха мажоритарния вот.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Атанас Атанасов: Аферата с Митниците отклонява вниманието от Нотариуса

Аферата в "Митниците" е измислен сюжет. Това е активно...

Русия временно отстрани свещеник, отслужил панихида в памет на Навални

Руският православен свещеник, отслужил панихидата за покойния руски опозиционен...

Елена Йончева не вярва на Делян Пеевски, но той повярвал в работата й

"Към момента само съм номинирана за евродепутат, но не...

Десислава Петрова: Няма сделка между прокуратурата и Живко Коцев

Живко Коцев сам е поискал да свидетелства, след като...

Шалапатова: 100 лв. е неадекватно подпомагане на пенсионер

Никой не познава дали пенсионерите с минимална пенсия от...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Главчев няма план „Б“ за Външно

След като Даниел Митов се отказа

Западни дипломати са предали чрез Турция послание за деескалация към Иран

Западните държави се опитаха да изпратят послания на Иран...

Ще ни дават ли отново „магически хапчета“ преди изборите?

Социологът Димитър Ганев заяви, че избирателната активност няма да...

Георги Свиленски: Нормално е НС да има възможност за контрол върху кабинета

Парламентът пое отговорността да присъства и пред него да...

СГП предлага законови промени за пияните шофьори, причинили тежки катастрофи

Софийската градска прокуратура (СГП) отправя предложения за законови промени...

Радев настоя за по-бърза модернизация на армията

Президентът Румен Радев и италианският му колега Серджо Матарела...

Украйна консолидира подкрепата си в Конгреса на САЩ

Украинският премиер Денис Шмигал заяви, че е консолидирал подкрепата за...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img