Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Талибаните искат от Ашраф Гани да върне парите

Снимка: архив EPA/News24sofia.eu

Ашраф Гани, който беше президент на Афганистан и избяга от страната, трябва да върне всички средства, придобити незаконно.

Това заяви представителят на катарския политически офис на радикалното движение на талибаните Мохамад Сохаил Шахин.

Ако Гани е взел пари от народа на Афганистан, пари, които не са негови, той трябва да ги върне. Защо трябва да присвоява парите на хората?“ – каза говорител на талибаните в интервю, публикувано в неделя за интернет портала Doha News.

Освен това Шахин нарече бягството на Гани от Афганистан грешка, тъй като радикалите му предложиха мирно прехвърляне на властта.

Нашите бойци го чакаха пред портите на Кабул, за да извършат мирно прехвърляне на властта, но той неочаквано за всички избяга и хвърли страната в хаос„, добави говорителят на талибаните.

На 15 август талибаните влязоха в Кабул без бой и в рамките на няколко часа установиха пълен контрол над афганистанската столица.

Гани каза, че напуска страната, за да предотврати кръвопролития.

На 18 август Министерството на външните работи и международното сътрудничество на ОАЕ информира, че държавата по хуманитарни причини е предоставила убежище на президента, избягал от Афганистан и членовете на неговото семейство.

В северната провинция Панджшир сили, които не са съгласни с властта на талибаните, организират съпротива, ръководена от Ахмад Масуд, син на известния полеви командир Ахмад Шах Масуд. Бившият вицепрезидент Амрула Салех, който се обяви за действащ държавен глава, призова за подкрепа на опозицията.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Управляващите печелят изборите в Хърватия

Очертават се преговори за съставяне на коалиция

Швейцария отказа да се присъедини към екипа за търсене на руски активи

Прочутият неутралитет на Алпийската конфедерация

Живко Коцев е обвиняем за участие в престъпна група (СНИМКИ/ВИДЕО/ОБЗОР)

Бившият главен секретар на МВР Живко Коцев е привлечен...

Първо в News24sofia.eu! Откриха амфетамини в КАТ-София

ИА News24sofia.eu потърси за коментар пресцентъра на МВР за официално потвърждение на новината, но засега коментар бе отказан

Реклама

spot_img

Продължете да четете

МВР назначи нов директор на полицията в Добрич

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов назначи Красен Торимацов за...

Първа присъда за убийството на снимачната площадка на Алек Болдуин

Пиротехникът на снимачната площадка на филма Rust получи присъда от...

Двама мъже ошамариха 13-годишен в училище в Русе

Двама мъже са влезли в кабинет на ОУ "Олимпи...

„Хамас“ иска примирие, за да открие заложниците в Газа

Високопоставен представител на "Хамас" заяви в четвъртък, че само...

СС на ООН няма консенсус за членството на Палестина

Членовете на Съвета за сигурност на ООН не успяха...

14 г. затвор за руснак, помагал на Украйна

Руски военен съд осъди на 14 години затвор мъж,...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img