Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Тагарев: Руските канали за влияние не са спрени с излитането на 70-те души

Снимка; архив БГНЕС

Каналите на въздействие на Русия няма да спрат с излизането на тези 70 души днес, но вече ще се диша малко по-свободно. Това заяви Тодор Тагарев в студиото на Нова телевизия. Той се надява обаче малко по-малко страната да се изчисти от това влияние.

Тагарев припомни, че при опита за преврат в Черна гора излязоха достатъчно данни, че Русия използва базираните си хора в България за действия на Балканите. Съвсем явно е, че „България се възприема като благоприятна за действие и предоставяща благосклонна среда за действие на Русия и това трябва да се промени“. Това е среда, която до преди няколко години се разсейваше, дори и да има явни саботажи и престъпления, посочи Тагарев, който припомни взривовете във военните заводи, както и случаят с отравянето на Емилиян Гебрев и неговия сътрудник. Отговорът сякаш на всичко това бе, че обвиненията в шпионаж Николай Малинов се озова в Кремъл и дори беше награден лично от Путин, припомни Тодор Тагарев.

Русия води хибридна война и тя не се колебае да използва всички възможни средства, за да я води. Спря газа, без да има изгонен нито един дипломат. За Русия газът, петролът и влиянието в критични инфраструктури не са икономика, а политически лостове, заяви Тагарев и обясни, че сега трябва да се премине на по-нормална плоскост в икономическите и културните отношения между двете държави.

По повод обявеното вчера от Лена Бориславова, че българските анализатори, политици и журналисти са взимали директно пари от Руския, за да прокарват нейната пропаганда, Тагарев заяви, че не разполага с информация за това, но е явно, че се оказва въздействие върху русофилско настроения електорат в България, а Русия винаги се е старала да поддържа тези настроения сред възпитаното от десетилетия общество в наратива на една историята в полза на Русия.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Две жертви при израелска атака на Западния бряг

Израелските сили размениха огън с палестински екстремисти в окупирания...

Иран се подигра на оръжията на Израел – били детски играчки

Външният министър на Иран отказа да признае, че Израел стои...

Димитър Главчев предлага да поеме МВнР (ВИДЕО)

Той подчерта, че подготовката на изборите "върви много добре"

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Дядо блъсна с кола внука си в Разградско след спор за стари тухли

79-годишен жител на село Брестовене в община Завет, област...

Опит за атентат срещу петима японски граждани в Пакистан

Петима японски граждани оцеляха след опит за атентат срещу автомобила...

Пентагона поздрави Атанас Запрянов за поста и обсъди помощта за Украйна

Помощник-министърът на отбраната по въпросите на международната сигурност Селесте...

Русия обвини Естония в тоталитаризъм

Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова заяви,...

Борисов: ГЕРБ повече не носи отговорност за това правителство, а Радев (ВИДЕО)

Нека Стефан Димитров да остане на поста служебен вътрешен...

Черна гора задържа бивш прокурор и полицейски шеф

По нареждане на Специалната прокуратура на Черна гора бившият...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img