Съоснователят на Nexo: Ще съдим България за 1 млрд. долара

Views 24334
0 0
Снимка: архив БГНЕС

Случващото се в България засяга моя бизнес и житейски планове в много малък аспект. Това каза съоснователят на Nexo Антони Тренчев в първото си интервю в ефира на NOVA. Той обяви още, че отдавна не живее в България.

Действията на българските власти са абсурдни, излишни и голяма част от тях – незаконни. Ние ще отговорим по подобавящ начин на това„, заяви Тренчев.

Той отхвърли твърденията, че компанията му финансира терористи и отново ги определи като “абсурдни”.

Истината е, че единственото, което сме видели след акцията, са два хвърчащи листа със стандартен текст. Това е, което е показано и на колегите ни, задържани за кратко в София”, каза той.

По думите му официалните обвинения – неговото и на Коста Кънчев, все още не са връчени.

Тренчев потвърди, че се познава със съпредседателя на ДБ – Христо Иванов.

Познавам Христо Иванов. Аз съм бил част от публичния живот в България преди години. Но не виждам как това е релевантно. Ние сме една шепа хора в България”, коментира Тренчев.

По думите му, двамата не са разговаряли за дарения.

Не знам как по-ясно да го кажа. Ние сме глобална компания, която не предлага услугите си в България, която успява без публични средства, европейски фондове, обществени поръчки и политически чадър”, категоричен е той.

Антони Тренчев заяви, че не познава Махмуд Мохамед, който е в забранителния списък на издирвани лица на израелски служби. “Освен това, той не е клиент на Nexo”, уточни той, опровергавайки прокуратурата.

Той каза още, че въпреки съветите на всички приятели и близки да не се занимават с България, те са го направили от „родолюбие, патриотичност и желанието тази клета държава да има един пример за това как другояче могат да се случват нещата – освен кюлчета, пачки и мародерство”.

Тренчев е категоричен – Nexo ще съди България. “Топ професионалисти на глобално ниво” вече оценяват щетите, които се оценяват на над 1 млрд. долара. “Ще отстоим своите интереси”, заяви още съоснователят на фирмата.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

САМО В NEWS24sofia.eu TV: Бой между деца пред очите на десетки непълнолетни младежи (СНИМКИ/ВИДЕО 18+/ОБНОВЕНА)

Мелето е станало пред мол "Парадайс" в София