Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Световният печат за Байдън: Демокрацията победи в Америка

Встъпителната реч на Джо Байдън като 46-ия президент, че демокрацията е истинският победител на президентските избори е използвана от много вестници, за да отбележат влизането му в Овалния кабинет, пише „Гардиън“.

Британското издание излезе на главната страница със снимка на новия президент по време на речта му на стъпалата на Капитолия и заглавие: „Демокрацията победи„.

Вестник „Ню Йорк таймс“ избра същото послание: „Демокрацията победи: Байдън обеща да оправи държавата„. Изданието избра снимка, на която Байдън и съпругата му Джил се прегръщат.

„Файненшъл таймс“ избра голяма снимка с Байдън и същото заглавие: „Демокрацията победи„.

https://twitter.com/MattGarrahan/status/1351992682466439168?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1351992682466439168%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fnews.bg%2Fworld%2Fsvetovniyat-pechat-za-baydan-demokratsiyata-pobedi-v-amerika.html

Вестник „Скотсмън“ публикува снимка на усмихващия се Байдън и заглавие „Демокрацията е скъпоценна. Демокрацията е крехка. В този час, мои приятели, демокрацията победи„.

„Вашингтон пост“ избра заглавието „Байдън: Единството е пътят“ над снимка на 46-ия президент на САЩ, който полага клетва.

„Дейли телеграф“ избра друг цитат от речта на демократа – „Прекратяване на тази нецивилизована война„, докато „Таймс“ написа „Време е за обединение„.

„Мирър“ цитира речта на Байдън и конкретно „Исторически ден…ден на надеждата„, използва снимки с президента и първата жена вицепрезидент на САЩ Камала Харис.

„Дейли мейл“ хвали „новото начало за Америка“ със снимка на Тръмп, който напуска Вашингтон и Байдън и съпругата му Джил празнуват встъпването в длъжност.

„Ай“ излиза с рима (на английски език) в заглавието си: „Готови, уверени, Джо!“.

„Експрес“ цитира фразата на Байдън „нецивилизована война“ и пише още „Голям момент за САЩ и Великобритания„.

„Метро“ избра да използва думи на Доналд Тръмп срещу него: „Сега да направим Америка отново велика„.

В Европа испанският „Мундо“ пише, че „ние имаме много да изцеряваме„.

„Билд“, най-продаваният вестник в Европа, приветства завръщането на Америка, докато „Зюддойче цайтунг“ излиза със заглавието „Нова ера в Америка„.

„Саут Чайна Морнинг Пост“ публикува снимка с ръкомахащите Байдън, Харис и техните партньори, а отдолу заглавие: „Светът се събуди с нов американски лидер„.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Димитър Главчев предлага да поеме МВнР (ВИДЕО)

Той подчерта, че подготовката на изборите "върви много добре"

Калин Стоянов: Тенев е бил редовен гост на Рашков, там са получавали задачи за дискредитирането ми

Ако го бях направил мой съветник или зам.-министър в МВР, сега щеше ли да внушава неистини по мой адрес, посочи министърът

„Зелено движение“ било изолирано от ПП-ДБ

"Зелено движение" беше изолирано от ПП-ДБ. Това заяви пред...

И Даниел Лорер вижда игра между ГЕРБ и президента

Президентът Румен Радев и ГЕРБ не могат да се...

Лекари: Просто е – ваксинирайте се

След като две бебета починаха от коклюш

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Орбан отчете провал на лидерите на ЕС и ги прати да си ходят

Високопоставените служители на Европейския съюз трябва да бъдат сменени,...

Калин Стоянов: Тенев е бил редовен гост на Рашков, там са получавали задачи за дискредитирането ми

Ако го бях направил мой съветник или зам.-министър в МВР, сега щеше ли да внушава неистини по мой адрес, посочи министърът

Доц. Красен Станчев: Големите харчове в държавата ще доведат до рискове в бъдеще

Наблюдаваме мощно предизборно увеличаване на заплати в държавния сектор...

Джигити с 90 км/ч над разрешената скорост засече полицията в Сливенско

Превишаване на разрешената скорост с над 90 км/ч са...

Северна Корея пусна песен, възхваляваща лидера Ким като „приятелски баща“

Северна Корея пусна нова песен, възхваляваща лидера Ким Чен...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img