Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Свалянето на украинско знаме: Трагикомедия „Трима депутати и една вишка“

Снимка: архив БГНЕС

Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев определи свалянето на украинското знаме от фасадата на СОС от страна на активисти на „Възраждане“ като трагикомедия „Трима депутати и една вишка“.

Ако не беше толкова тъжно това, което се случва, щеше да е повече смешно„, коментира Георгиев. Той обясни, че всичко е станало, докато охраната на Столична община е опитвал да си свърши работата – полицаят е снемал самоличността на единия от участниците. Обяснено му е, че човекът е депутат, има имунитет и не трябва да му се пречи.

Говорим за хулиганско поведение на народни представители, които се подготвили тази провокация, очевидно търсейки популярност, която, за съжаление, и получиха„, обясни Георги Георгиев пред БиТиВи.

Според него не става въпрос просто за сваляне на знаме, което е поставено с решение на СОС в израз с знак на солидарност с украинския народ, а за посегателство върху публична институция от хора, които „получават немалки заплати, за да коват закони, а те се занимават с такива глупости.

Припомняме, че за акцията съобщи в профила си във фейсбук лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов, който обеща, сгъвайки сваленето знаме, то да бъде изпратено невредимо на посолството на Украйна у нас.

Запитан какво ще се случи в София след спрените доставки на газ – ще спре ли топлата вода, ще има ли достатъчно градски транспорт, Георгиев заяви, че по разпореждане на кмета на София Йорданка Фандъкова е създаден кризисен план, който отразява наличностите и предвижда конкретни стъпки.

Проведено е извънредно заседание на СОС, на което е изслушано ръководството на „Топлофикация“. Ако са верни твърденията от страна на държавата, че до края на май месец са осигурени доставките, значи няма да има проблем с топлата вода.

Стои обаче отворен въпросът от 1 юни, уточни Георгиев.

Той призна, че има опасност градският транспорт да бъде разреден. Доставките и там са осигурени до края на май месец, а рискът е наполовина да намалеят автобусите.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Фалшиви сигнали за взривни устройства дойдоха от адреси извън ЕС

Днес постъпиха злоумишлени сигнали за поставени взривни устройства на летище...

Фалшив сайт набира французи за войната в Украйна

Френските власти разкриха фалшив уебсайт за набиране на френски...

БАБХ установи огнище на Инфлуенца А по птиците в с. Цалапица

В птицефермата са отглеждани около 86 000 птици

Мобилно приложение ни сочи откъде да си вземем нужното лекарство

В рамките на два дни може да се получи информация

Русия се похвали с още един унищожен американски танк край Авдеевка

Руските сили са унищожили пореден американски танк Abrams на...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Правосъдната реформа е стратегически приоритет, уверява министър Славов

Реформата в правосъдието е стратегически приоритет. Това заяви министърът...

17 години затвор за мъжа, пребил до смърт пастир през 2020 г. във Варненско

Окончателно 17 години затвор за Дончо Драганов, който през...

Пиарът на ГЕРБ: Тези хора нямат връзка с реалността! (ВИДЕО)

Пиарът на ГЕРБ изригна след обръщението на Николай Денков...

МВР шефът бил поканен от Кирил Петков да влезе в кабинета

"Не знам какво против мен имат, може би не се...

Спипаха турски тираджия на три вида наркотици на АМ „Тракия“

Задържаха шофьор, употребил три вида дрога, по време на...

Рангел Бизюрев няма да обжалва задържането си под стража

Обвиняемият за убийството на Димитър Малинов в Цалапица през...

Косово вече е асоцииран член на Парламентарната асамблея на НАТО

Постоянният комитет на Парламентарната асамблея на НАТО повиши Косово...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img