Строителят на интерконектора: Готови сме до 2-3 септември (ВИДЕО)

Views 10843
0 0
Снимка: БНР

До 2-3 септември ще бъдат завършени всички довършителни работи по газовия интерконектор между България и Гърция.

Това увери изпълнителният директор на компанията изпълнител на проекта „Авакс“ Антонис Мицалис, който проведе среща на „Дондуков“ 2 с президента Румен Радев.

До края на август или най-много до 2-3 септември, това е въпрос на няколко дни, но каквото зависи от нас, ще бъде завършено„, каза той.

Още от самото начало разбираме важността на проекта и ви уверявам, че се опитваме да дадем най-доброто от нас, за да можем да го приключим бързо и успешно„, добави Мицалис.

А какви са причините за забавянето с над година и половина?

Ковид пандемията, изтъкна гръцкият представител.

Ще ви дам само един пример – към края на 2020 година имахме положителни 35 специалисти, като нямахме идея къде да ги държим под карантина – в България или в Гърция. Говорим за високо квалифицирани хора на европейско ниво.“

От страна на изпълнителя увериха също, че вече са напълно наясно, а не както в началото, с всички изисквания за въвеждане в експлоатация на обекта.

Междусистемната газова връзка между България и Гърция, не е просто инфраструктурен проект, това е обект със силно регионално и геополитическо значение. Това е проект е от значение също така не само за задълбочаване на партньорството между нашите две страни, но е и от голяма важност за диверсификацията на газовите доставки за България и страните от Централна и Източна Европа, както и за гарантиране на стабилното икономическо развитие в напия регион и реализация на европейската политика за гарантиране на сигурност при доставките на енергоизточници„, каза на свой ред държавният глава Румен Радев.

Президентът подчерта още – българската страна ще съдейства по всякакъв начин за по-бързото завършване на строителните дейности.

Видео: Newsone.bg

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Новият областен на Бургас продължава борбата с незаконните чадъри на плаж в Несебър

Областна администрация-Бургас е образувала административно производство по казуса с нерегламентирано разположените шезлонги и чадъри в Несебър от собственика на намиращия се в непосредствена близост хотел. Производството е по чл.80, ал.1 от Закона за държавната собственост (ЗДС) – за изземване на 662 кв. м. територия – публична държавна собственост, върху която […]