Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Страсти и напрежение в парламента за това кой е премиерът (ВИДЕО)

Снимка: архив БГНЕС

Напрежение настъпи в парламента след декларация на парламентарната група на ГЕРБ.

Спорът дойде от това, че на декларацията на ГЕРБ, прочетена от председателя на ПГ на ГЕРБ/СДС Десислава Атанасова отговори не кой да е, а финансовият министър Асен Василев.

В декларацията Атанасова отново заяви, че страната отива към провала, една година по-късно България затъва в икономическа, финансова криза и дългова спирала, стандартът на живот на хората е понижен от инфлацията.

Променена ли е България? България е променена, със спряно развитие, управлявана от шарлатани и аматьори, раздирана от скандали, нарастващи дългове и обедняващо население„, оцени Атанасова.

Тя добави, че от една година обществото живее в кошмар – никой не знае утре какво ще му се случи, хората са уплашени, а зад призива за изчегъртване на ГЕРБ стартира единствено процес за унищожаване на основните носещи системи на държавата.

Той поиска опозицията да си проверява числата преди да говори и опроверга ГЕРБ за увеличения държавен дълг, увеличения дефицит, както и за липсата на мерки. По думите на Василев инфлацията в страната се дължи на външни фактори – войната, проинфлационната политика на ЕЦБ и кризата с горивата.

Той разкритикува ГЕРБ за тяхното управление, в което не е имало място за децата в детските градини, а сега са безплатни, за лошия План за възстановяване и устойчивост, за разбитите пътища и недовършено строителство и други. Строили сте по 30 км. годишно, дори и да се вземе „Хемус“ за колко години щеше да бъде построена.

Атанасова също не остана длъжна на Василев. Тя заяви на няколко пъти, че премиерът е Асен Василев, а не Кирил Петков. Това изкара извън нерви както депутатите на „Продължаваме промяната“, така и на опозицията – ГЕРБ-СДС. Депутатите на ексуправляващите се скупчиха около трибуната на парламента, за да защитят Десислава Атанасова, след като председателстващият в момента Мирослав Иванов даде почивка до 12 ч., за да се успокоят страстите.

ГЕРБ поискаха и оставката на заместник-председателя на НС Мирослав Иванов. Причината е създалото се напрежение преди почивката. Не виждам основание да си подавам оставката като заместник-председател на Народното събрание. Аз спазвам процедурите, увери той.

Иванов не смята, че нарушава правата на опозицията. От ПП го защитиха и призоваха той да прекъсва опозицията само, когато почнат да чупят мебелите, за да останело нещо след тях. Изпуснахте заседанието, каза Александър Иванов от ГЕРБ. Хубаво било управляващите да чуят и народа си. Радомир Чолаков от ГЕРБ попита Мирослав Иванов дали знае, че не е председател на НС, а заместник-председател. Една грешка води до друга грешка, предупреди той. Не го виждам това НС, подчерта народният представител. Просто си тръгнете, настоя и Десислава Атанасова.

Чухме, че по плодовете ще ги познаете – вижте какво направиха ГЕРБ и какво правят сега. Какво може да очакваме от плодовете на опозицията – гнилите плодове са дупките по пътищата на Борисов, калинките, прокуратурата, побоите над протестиращи граждани, краденето и изземването на бизнеси, безобразното крадене на държавата.

Това заяви депутатът от „Продължаваме промяната“ Искрен Митев декларация от парламентарната трибуна.

По думите му правителството е дало милиарди, за да може инфлацията да не е толкова висока. Сега ще пуснем още мерки поне за милиард и половина, а казвате, че пари в хазната няма. Пари явно има, защото просто не се краде. Това са нашите плодове, изтъкна Искрен Митев.

Той запита парламентарната група на ГЕРБ защо не спрат да лъжат и да сеят дезинформация, при положение, че се вихри война в близост до нас.

@news24sofia_tv #Страсти и #напрежение в #парламента за това кой е #премиерът – ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИК-ТОК ЗА ОЩЕ НОВИНИ #News24sofia ♬ original sound News24sofia.eu
spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Атанас Атанасов: Аферата с Митниците отклонява вниманието от Нотариуса

Аферата в "Митниците" е измислен сюжет. Това е активно...

Русия временно отстрани свещеник, отслужил панихида в памет на Навални

Руският православен свещеник, отслужил панихидата за покойния руски опозиционен...

Елена Йончева не вярва на Делян Пеевски, но той повярвал в работата й

"Към момента само съм номинирана за евродепутат, но не...

Десислава Петрова: Няма сделка между прокуратурата и Живко Коцев

Живко Коцев сам е поискал да свидетелства, след като...

Шалапатова: 100 лв. е неадекватно подпомагане на пенсионер

Никой не познава дали пенсионерите с минимална пенсия от...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Грузинският премиер възмути Киев, новият закон спасявал страната му от украинизация

Министерството на външните работи на Украйна изрази в четвъртък...

Лавров знае за френски инструктори в Украйна, споменава и България

Русия разполага с информация, че френски инструктори заедно с...

Иран отрича скоро да получи руски изтребители Су-35

Техеран опровергава информация за предстояща доставка

Иран се подигра на оръжията на Израел – били детски играчки

Външният министър на Иран отказа да признае, че Израел стои...

Габриела Славова остава в ареста, обвинена в убийството на Пейо Пеев

Габриела Славова остава в ареста, като обвиняема за убийството...

Бившият началник на кабинета на Владислав Горанов пое Финансовата инспекция

Агенцията за държавна финансова инспекция е с нов директор...

Меглена Плугчиева хвърли оставка като съветник на Димитър Главчев

Меглена Плугчиева подаде оставка като съветник на служебния министър-председател...

Армения върна 4 села на Азербайджан

Разположени на тяхната обща граница

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img