Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Страшно скъпо щял да ни струва прокурор, разследващ главния

Снимка/източник: БГНЕС

Причините, заради които си подадох оставката преди 5 години, сега се връщат със страшна сила. Те са като едни неизчистени бакии, една несвършена работа, която виси като дамоклев меч над България. Това заяви пред БНР съпредседателят на „Демократична България“ и бивш министър на правосъдието Христо Иванов.

По негови думи у нас няма прокуратура и това води до невъзможност да се установи законност в страната. Когато пък нямало законност, не можело да се привлекат чуждестранни инвестиции.

Иванов определи като „законодателен Мики Маус“ предложението на ГЕРБ и „Обединени патриоти“ да има специален прокурор, който да може да разследва главния прокурор.

Според него това ще струва страшно много пари, защото за 7 години ще има един човек, който ще се занимава с 4-5 случая на мандат. Това по негови думи е много за една демокрация, но от гледна точка на това да плащаме заплата на някого за 7 години, е твърде малко.

Той изрази мнение, че основното е главният прокурор, който ще бъде обект на разследването на този прокурор, да бъде отстраняван, тъй като на поста си той ще може да осуетява възможността за разследване срещу себе си.

Според Иванов ВСС са „мажоретен състав на главния прокурор“ и по структурни причини не могат да изберат прокурор с достатъчна независимост, който да тръгне срещу обвинител №1.

Съпредседателят на ДБ изтъкна, че България има най-много прокурори на глава от населението в ЕС, а също повече от всички страни в бившия Съветски съюз.

Относно ситуацията с пандемията той посочи, че овладяването й ще дойде от страна на ЕС, а не от българското правителство.

На сметката на нашето правителство ще бъдат записани нивата на високата смъртност от коронавируса. България можеше да избегне това, но не го направи заради престъпната безотговорност и беззаконие, което цари в страната, отбеляза Иванов.

По негови думи обществото е загубило окончателно доверието в кабинета „Борисов 3“ и това най-тежко щяло да проличи, когато правителството опита да го убеди, че трябва масово да се ваксинираме, за да си спестим трета вълна на кризата.

Според Иванов президентът Румен Радев не е бил подготвен, когато е посочил датата 28 март като най-възможна за провеждане на парламентарните избори.

Той настоя държавният глава да проведе консултации с ЦИК и здравните власти, за да е ясно на гражданите дали могат да бъдат проведени избори на посочената дата.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Атанас Атанасов: Аферата с Митниците отклонява вниманието от Нотариуса

Аферата в "Митниците" е измислен сюжет. Това е активно...

Русия временно отстрани свещеник, отслужил панихида в памет на Навални

Руският православен свещеник, отслужил панихидата за покойния руски опозиционен...

Елена Йончева не вярва на Делян Пеевски, но той повярвал в работата й

"Към момента само съм номинирана за евродепутат, но не...

Десислава Петрова: Няма сделка между прокуратурата и Живко Коцев

Живко Коцев сам е поискал да свидетелства, след като...

Шалапатова: 100 лв. е неадекватно подпомагане на пенсионер

Никой не познава дали пенсионерите с минимална пенсия от...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

„Възраждане“ искат доклада за Боташ в зала до 25 април (ВИДЕО)

"Възраждане" внася сигнал в прокуратурата, ДАНС, КЕВР, МЕ, МВР...

За социалния министър великденските добавки не са заигравка с пенсионерите

"Бонусите не трябва да се обвързват с пенсионната система,...

БСП вадят на светло договора с Боташ (ВИДЕО)

ГЕРБ се опитват да прикрият корупцията по договора с...

Авиокомпании променят маршрутите си след израелската атака срещу Иран

Авиокомпаниите бързо промениха маршрутите на полетите си над Иран, пренасочвайки се...

СИПРИ: Украйна с най-голямото увеличение в света на военните разходи спрямо БВП

През 2023 г. глобалните военни разходи, нарастващи за девета...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img