Стойчо Кацаров: Нямам абсолютно никакви съмнения

Екип News24sofia.eu
Прочитания 17444
0 0
Снимка: архив БГНЕС

Служебният министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров направи изявление заради събитията от последните няколко дни.

По отношение на бившия директор на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев той заяви, че няма „нищо изключително, извънредно или героично“ в това, когато един служител на администрацията навърши пенсионна възраст, да се пенсионира.

Относно смените на управителите на болниците „Лозенец“ и „Александровска“ д-р Кацаров подчерта, че цялото общество знае причините за тези смени.

Той посочи, че законът дава право на министъра, когато установи тежки нарушения, да смени управителите на лечебните заведения.

Министърът поясни, че ролята на Агенцията по вписванията е да впише в регистъра тези промени, а отказът й да го направи, излиза извън нейните законови правомощия.

Какво всъщност се опитват да ни кажат с това си действие – ние сме недосегаеми, ние можем да правим всичко безнаказано, вие не можете дори да ни смените. Можем. Този отказ може най-много да забави събитията с няколко дни, да постави под риск персонала на болниците, лежащоболните. И отговорността за това ще бъде както на бившите директори на лечебните заведения, така и на директора на Агенцията по вписванията„, категоричен е д-р Кацаров.

Той призова министъра на правосъдието да провери законосъобразността на действията на директора на Агенцията по вписванията и ако установи, че тя е надскочила правомощията си и е нарушила закона, да я освободи от заеманата длъжност.

Не са жертви тези, които години наред са стояли на държавната софра и са правили каквото си поискат. Жертвите са други. Жертвите са тези над 20 хил. души наши сънародници, които починаха през миналата година в резултат на лошото управление на здравната система, безобразното управление на кризата от Бойко Борисов и неговите хора„, отсече здравният министър.

Той е категоричен, че ще разкрие цялата истина за това управление и за причините, довели до изключително високата смъртност у нас.

Кацаров заключи, че няма никакви съмнения в правилността на своите действия и никакви колебания да продължи по започнатия път.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Осем убити при въздушни удари на Израел в Сирия (ОБНОВЕНА)

Най-малко осем членове на сирийските правителствени сили и техните присъюзни милиции са загинали след израелски въздушни удари в централната и южната част на Сирия. Това съобщиха от Сирийския център за наблюдение на правата на човека, цитирани от ДПА. Сирийският център, чието седалище е във Великобритания, уточни, че убитите включват членове […]