Столтенберг: Благодарен съм на България за приноса към НАТО (ВИДЕО)

Екип на News24sofia.eu
Views 13874
0 0

Благодарен съм на България за приноса към общата ни сигурност. България има и важна роля заоддържането на стабилността в Западните Балкани.

Това заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг по повод 18-та годишнина от членството на България в НАТО. Видеообръщението му бе публикувано в сайта на Народното събрание.

Регионът на Черно море е от огромно значение за НАТО. Вие предоставяте там важни способности, сред които и патрулиращи кораби, припомни Столтенберг.

Ние ще защитаваме България и всеки сантиметър територия на съюзник. Един за всички и всички за един„, подчерта Столтенберг.

Той насърча България и всички съюзници да инвестират най-малко 2 процента от БВП за отбрана.

Столтенберг очаквано засегна актуалната тема – войната в Украйна.

Осъждаме тази война и призоваваме президента Путин да я прекрати, каза той.

Висока оценка даде Столтенберг на това, което България е направила до момента за бягащите от войната украинци.

Премиерът Кирил Петков в „Туитър“ благодари на Столтенберг за посланието и оценката.

Благодаря на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг за топлото и ясно послание по повод 18 години от присъединяването на България в НАТО. България е НАТО, написа премиерът.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Коалицията обсъжда Северна Македония на лидерска среща

Северна Македония и други теми обсъждат тази вечер председателите на партиите в коалицията. Това съобщи „24 часа“, като цитира свои източници в Министерския съвет и някои от формациите в коалицията. Припомняме, че вчера премиерът Кирил Петков заяви, че реален прогрес е отбелязан в работата на съвместните комисии между България и […]