Столичният район „Изгрев” – пред режим на уличното осветление

Прочитания 3453
0 0
Снимка: архив ЕПА/News24sofia.eu

С 50% по-висока сметка за ток за месец декември спрямо същия период на миналата година. Тази равносметка правят в общината на район „Изгрев“, считан за един от елитните столични квартали, съобщи Нова телевизия. Тъй като цената става непосилна за местната администрация, оттам обмислят поетапно спиране на уличното осветление.

Кметът на район „Изгрев“ д-р Делян Георгиев обясни, че увеличението за небитови потребители с над 50% ще затрудни районните и общински администрации. София е град с над 2 милиарда бюджет. Недопустимо е гражданите да останат на тъмно в един момент. В района плащаме едни от най-високите данъци в цяла София. Не мога да приема, че жителите на „Изток“, „Изгрев“ и „Дианабад“ ще останат в един момент с тъмни подлези, коментира Георгиев.

Той очаква всеки момент писма-инструкции от Столична община да започне ограничаването на разходите за топлоенергия, електроенергия и вода.

По думите му ако през миналата година само за подлезите е плащано около 60 000 лева, то сега сметката е двойна.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Димитър Иванов

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Next Post

Полицай си пази паркомясто с табела?

Полицай си резервира лично паркомясто пред жилищен блок в Свищов, поставяйки табела, съобщи Нова телевизия. Хора от кооперацията споделят, че служителят на реда си е присвоил мястото през последните години, като го пази с цената на заплахи към съседите си. Извършена е проверка на МВР за незаконните действия на полицая.

Read More »