Столичният общински съвет отказа да обезщети семействата на разменените бебета

Views 2457
1 0

Столичният общински съвет няма да отпусне пари за обезщетения за разменените бебета в болница „Шейново“. Това заяви председателят на СОС Георги Георгиев, цитиран от bTV.

Припомняме, всяко от семействата на двете деца настоява да получи по 300 000 лева обезщетение.

Столичната община е принципал на болницата и по закон трябва да реши дали да отпусне парите от бюджета на София. В случай че това не стане, семействата ще потърсят правата си в съда.

Според Георгиев обаче няма как общинският съвет да оцени в пари претърпените болки и страдания от членовете на двете семейства.

Ще го направим така, както се прави в цял свят – ще изчакаме съдебното решение, защото съдът единствено е компетентен да се произнесе по този въпрос, посочи той.

Случаят с разменените бебета нашумя в края на 2022 г., след като една от майките се усъмни, че детето, което ѝ е дадено при изписването, не е нейно.

Прокуратурата започна проверка по случая. Медицинският надзор също започна проверка, в резултат на която бяха наказани няколко служители на АГ „Шейново“.

Миналата седмица бебетата бяха върнати на биологичните си родители.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Адриан Петков

Адриан Петков се присъединява към екипа на Информационна агенция News24 през април 2020 година.
editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Певицата Роксана пред News24sofia.eu TV: Внесохме нашите искания в Народното събрание (ВИДЕО)

Лично бившия премиер и съпредседател на "Продължаваме промяната" (ПП) Кирил Петков е посрещнал в парламента звездата на ромската музика Роксана