Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Стефан Янев се изрепчи на премиера в социалните мрежи и се закле, че служи на България

В разгара сме на криза, която вече сериозно размести пластовете в системата на международните отношения и е напът да промени нейната логика. Това заяви бившият министър на отбраната Стефан Янев във видеообръщение, публикувано в личния му профил във Фейсбук.

По негови думи тази криза има потенциал да доведе до катастрофални последици в много отношения – до хуманитарна катастрофа и до сериозни икономически, финансови и социални последици.

От действията и решенията, които взимаме в момента, ще зависи как ще премине България през този труден период, който ни очаква, предупреди той и допълни, че перспективата не изглежда никак добра.

Причината според него е, че поведението на основните политически сили в страната в момента е „базирано на популизъм и лансиране на емоционални тези“.

Вместо да се търсят работещи решения се генерират краткосрочни политически дивиденти на базата на страданията на хората, заяви Янев.

Според него обаче българските граждани са мъдри и няма да допуснат да бъдат използвани в пропагандни кампании в нечий интерес.

Основната задача на политическото ни представителство днес е да защити адекватно националния ни интерес, подчерта бившият министър, допълвайки, че националният ни интерес е това, което гарантира свободата и сигурността на българските граждани и което спомага да съхраним националната си идентичност.

Янев изтъкна, че невинаги решенията, които се взимат в съюзни формати, са правилни за България.

Той бе категоричен, че не се чувства виновен за нищо, което е казал или направил.

Във всичките си действия съм се ръководил единствено и само от интересите на България. Затова, когато казвам нещо, аз знам защо го казвам. Когато взимам решение, аз знам защо го взимам„, заяви той.

Той направи и обръщение към премиера: „Уважаеми г-н Петков, аз не съм „твой министър“, нито съм бил, нито ще бъда. Аз съм министър на Република България и служа единствено на родината. И ще продължа да го правя„.

Припомняме, че оставката на Стефан Янев бе обявена от премиера Кирил Петков вчера, 28 февруари, на извънреден брифинг в Министерския съвет. Причината – противоречивите изказвания на Янев относно военния конфликт в Украйна.

Днес стана ясно, че новият министър на отбраната е Драгомир Заков. В медийното пространство се спрягаше също името на Тодор Тагарев, но след съпротивата на БСП кандидатурата му е била отхвърлена.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Димитър Главчев предлага да поеме МВнР (ВИДЕО)

Той подчерта, че подготовката на изборите "върви много добре"

Калин Стоянов: Тенев е бил редовен гост на Рашков, там са получавали задачи за дискредитирането ми

Ако го бях направил мой съветник или зам.-министър в МВР, сега щеше ли да внушава неистини по мой адрес, посочи министърът

„Зелено движение“ било изолирано от ПП-ДБ

"Зелено движение" беше изолирано от ПП-ДБ. Това заяви пред...

И Даниел Лорер вижда игра между ГЕРБ и президента

Президентът Румен Радев и ГЕРБ не могат да се...

Лекари: Просто е – ваксинирайте се

След като две бебета починаха от коклюш

Реклама

spot_img

Продължете да четете

От понеделник ЦИК започва регистрацията на партиите за изборите

Централната избирателна комисия обяви, че на 15 април 2024...

Средната заплата на българина се е увеличила над 2 пъти от 2014 г. насам

Годишният общ доход средно на лице от домакинство е...

Изтребители на САЩ и Обединеното кралство прехващат иранските дронове над Сирия и Йордания (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=fbuhuKhE15Y Изтребители на САЩ и Обединеното кралство в момента прехващат...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img