Стефан Янев призова партиите да информират гражданите как се избират министри и кабинет

Прочитания 9208
0 0
Снимка: архив БГНЕС

Осезаемо е усещането, че вече политическите процеси не протичат в обичайната си демократична логика относно общия политически проект и последната му финална права по сформиране на бъдещ работен кабинет. Това заяви преди заседанието на правителството служебният премиер Стефан Янев.

Той е категоричен, че гражданите имат право да знаят отговорите на няколко важни въпроси – кой определя постовете в новия кабинет, приоритетите, както и че гражданите трябва да разбират логиката за провеждане на политическите консултации и как те ще доведат до работещо парламентарно мнозинство.

Думите му са относно консултациите, които вървят в парламента с първата политическа сила „Има такъв народ“, в чийто ръце в момента е мандатът за съставяне на правителство, и представените вчера от тях имена на министри.

Това е важно в два аспекта – проблем за който неколкократно споменавам – връзката между политическите партии и гражданите, техните избиратели трябва да е ясна, ефективна и да съществува, от друга страна – последователността в политическото говорене е онзи необходим елемент между граждани, избиратели и партии и ако не е устойчива, партиите се наказват от избирателите„, анализира Янев.

Контакти и информация за автора:

Редакция на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

КНСБ пита Кацаров защо медиците от Спешна помощ не са получили парите за COVID

Готови са да организират стачни действия