Стефан Янев назначи трима зам.-министри в МВР

Прочитания 7275
0 0
Снимка: БГНЕС

Със заповед на служебния премиер Стефан Янев на длъжността заместник-министър на вътрешните работи са назначени Емил Ганчев, Енчо Мирчев и Венцислав Катинов, съобщават от правителствената пресслужба.

Емил Ганчев е заемал длъжността заместник-министър на вътрешните работи от края на януари до май 2017 г. След този период, до началото на 2020 г. е заместник-директор на Бюрото по защита при главния прокурор. От юни 2020 г. досега е служител в Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество. Завършил е Висшия институт при МВР със специалност „Право“.

Венцислав Катинов е заемал поста заместник-министър на вътрешните работи от края на януари до май 2017 г. В периода 2014 г. – 2015 г. е директор на Областната дирекция на МВР в Плевен. Има висше икономическо образование, завършил е Стопанската академия „Д.А. Ценов“ в Свищов.

Енчо Мирчев е дългогодишен служител в системата на МВР. В периода от ноември 2017 г. до септември 2018 г. е ръководител на Инспекторат НЗОК. Завършил е Военната академия „Г.С. Раковски“, притежава също така образователно-квалификационна степен „магистър“ от ВНВУ „Васил Левски“ във Велико Търново по специалност „Свързочни войски – инженер по комуникациите“.

От длъжността заместник-министър на вътрешните работи са освободени Милко Бернер, Стефан Балабанов и Михаил Златанов.

Освен това днес Министерският съвет измени и Устройствения правилник на Министерството на културата, като увеличи броя на заместник-министрите от двама на трима. Това се прави с оглед широкия кръг от функции, свързани с международното сътрудничество, европейските програми и регионалните дейности, където е необходимо и координиринето им.

Припомняме, че вчера със заповед на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков беше освободен от длъжност административният секретар на МВР Бойко Славчев. Основанието е придобито право на пенсия.

Именно Славчев обаче е основен свидетел по разследването на сделката за покупка на джиповете за гранична полиция. Разследването на прокуратурата е за сделка с европейски средства и срещу секретаря по антикорупция на президента Румен Радев Пламен Узунов. Поръчката е финализирана през 2017 г. по време на първото служебно правителство на Радев, в което Узунов бе вътрешен министър.

Контакти и информация за автора:

Редакция на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Манолова затрупа служебното правителство с въпроси и във втория му ден

Мая Манолова изпрати заявления за достъп до обществена информация до три служебни министри – на регионалното развитие, на икономиката и на енергетиката. Въпросите са свързани с кредитите, дадени от Държавния ВиК-холдинг, ремонтите на язовирите и дълговете на „Топлофикация – София“. Заявление е изпратено и до изпълнителния директор на ВиК холдинга. […]