Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Ставаме лидер в производството на протеин от ларви?

Снимка: архив БГНЕС

България може да е лидер в производството на протеин от ларви. Това стана ясно от отговора на екоминистъра Борислав Сандов по време на парламентарния контрол с отговор на въпрос за изграждането на база за протеин от ларви в с.Лозен. Притеснението на хората там е от силни и неприятни миризми. Сандов обясни, че протеинът ще се произвежда по изключително щадяща технология. Производството на протеин от ларви щял да спести пет тона океанска риба и стотици декари гори.

Лично министърът на околната среда посетил мястото, на което се планира да се изгради производствения цех. В редица европейски държави се изграждат такива производства. В края на годината е направена проверка от РИОСВ и миризми не са констатирани.

Министър Сандов показа снимки на мястото на производството. Инвеститорът е изпълнил всички по закон процедури, поясни той. Високо в приоритетите му, както Сандов каза, е опазването на живота и здравето на хората и околната среда включително и от интензивни миризми. Необходими са ни такива предприятия, категоричен бе министърът и увери, че в Лозен ще се строи демонстрационен обект, а не огромно производство.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Влязоха с взлом в тото пункт в Благоевград

Разбита е стъклената врата на обекта

Дубай се съвзема след потопа

Спешните служби се опитват да разчистят задръстените пътища и...

Земеделци питат има ли риск за изплащането на украинската помощ

От Българската аграрна камара питат има ли риск за...

Google уволни 28 служители заради протести срещу договор на компанията с Израел

В отговор на седящи демонстрации против договор с Израел на стойност...

Подобряват условията на живот и лечение на психично болните

Депутатите приеха на първо четене на Законопроект за изменение...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Вдигат с 30% заплатите на военните от догодина

Всички парламентарни групи внасят проект на закон за въоръжените...

Росен Плевнелиев: Грешка ще е Радев да направи партия

Плащаме милиарди от джоба си заради политическата нестабилност. Това...

Русия: Осем жертви след украински обстрел по Запорожка област

Евгений Балицки, високопоставен руски служител в Запорожка област на...

Населението на Япония е намаляло с рекордните 837 000 души за една година

Населението на Япония без чужденците през 2023 годината до...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img