Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Мая Манолова подари стари радиатори на „Булгаргаз“

Снимка: Информационна агенция News24sofia.eu / Светломир Стоянов

Лидерът на партия „Изправи се, България“ Мая Манолова направи демонстративен флашмоб пред сградата на „Булгаргаз“ като подари стари радиатори на ръководството на енергийното дружество. Такива радиатори ще бъдат отнесени още на ръководството на КЕВР, в Министерство на енергетиката, в Министерски съвет и в Столична община на Йорданка Фандъкова.

Донесохме радиатори, които вече са свалени като уреди с отпаднала необходимост. Смятаме да ги подарим на ръководството на „Булгаргаз“. Това са уреди с отпаднала необходимост заради липсата на газ и заради скъпото парно, което тази зима ще се превърне в лукс заради безхаберието на държавата и на столична община„, обясни Манолова.

По думите ѝ Кирил Петков и Йорданка Фандъкова се оказали очаквано лоша комбинация и са на път да остават столичани през зимата на студено. Хората ги чака студена и скъпа зима, защото отоплението на електричество ще бъде непосилно заради срив в системата и заради скъпия ток, предупреди Манолова.

Според нея правителството на промяната ни е докарало дотам, че не знаем още с колко процента ще скочи парното и дали от 1 октомври не се готви ново шоково повишаване на цената на парното за Топлофикация-София, за битовите клиенти, фирмите, детските градини, социалните учреждения и културните институти. На прага сме на студена и скъпа зима благодарение на безхаберието и нежеланието да си свършат работата от Столична община, правителството, кражбите в Топлофикация, които Фандъкова прикрива и благодарение на промяната, която покри безхаберията на „Булгаргаз“, изтъкна Манолова.

Тя ще зададе следните въпроси на шефа на „Булгаргаз“: Защо наруши закона и защо до 10 юли не внесе заявление с цената на природния газ за месец август? С колко ще поскъпне природният газ през август, каква цена ще поиска? Има ли осигурени доставки на газ и на какви цени за следващите месец и предстоящата зима? Кои са фирмите, които ни снабдяват с газ, на каква цена и как Булгаргаз ги е избрал? Налично ли е количеството газ за август и септември? Провеждат ли се търгове, процедури и обществени поръчки, както и дали има свързаност и конфликт на интереси с доставчиците на газ? Чия е отговорността за реално прекратяването на договора с „Газпром“? Готвят ли се за арбитражно дело? Притеснява ли се шефът на „Булгаргаз“ от прокуратурата и от следващите които ще дойдат – служебно правителство или редовно такова? Нагнетено ли е необходимото количество газ в „Чирен“? и др.

Според нея „Булгаргаз“ не е в състояние да осигури достатъчно газ, нито на достъпна цена за битовите клиенти, нито за бизнеса.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Първа присъда за убийството на снимачната площадка на Алек Болдуин

Пиротехникът на снимачната площадка на филма Rust получи присъда от...

Израел обеща умен отговор на иранската атака

Началникът на израелската армия Херци Халеви каза, че Израел ще...

Земетресение от 5, 9 удари Япония

Земетресение с магнитуд 5,9 беше регистрирано край японския бряг. Това...

Русия настоява МААЕ да обвини Украйна за атаките срещу ядрената централа

Постоянният представител на Русия в ООН Василий Небензя обвини в...

15-годишен задържан за нападението в църква в Сидни (СНИМКИ)

Атаката се разглежда като терористичен акт

Реклама

spot_img

Продължете да четете

ЕС обсъжда във вторник Израел и региона след атаките

След иранските атаки срещу Израел свиках извънредна среща на министрите...

За първи път съд в САЩ осъди родителите на стрелец в училище

Първите родители, обвинени за масова стрелба на детето си,...

Емблематична сграда в София става хотел на Робърт де Ниро

Американска марка за луксозни хотели, чийто съосновател е актьорът...

Поражение за управляващите на изборите в Южна Корея

Либералните опозиционни партии в Южна Корея постигнаха убедителна победа на...

БАБХ иска съдействие от орнитолози, ловци и туристи в борбата с птичия грип

Дружествата за защита на птиците, ловците и туристите могат...

Инвитро клиниките на вниманието на Медицински надзор

Изпълнителна агенция "Медицински надзор" започва спешна проверка по случай...

Израел купува 40 000 палатки за евакуация докато готви нападение срещу Рафах

Израелското министерство на отбраната закупи 40 000 палатки в...

Владимир Малинов уговаря САЩ за одобрение на Вертикалния газов коридор

Служебният енергиен министър Владимир Малинов на среща с помощник-държавния секретар...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img