Мая Манолова подари стари радиатори на „Булгаргаз“

Views 7889
0 0
Снимка: Информационна агенция News24sofia.eu / Светломир Стоянов

Лидерът на партия „Изправи се, България“ Мая Манолова направи демонстративен флашмоб пред сградата на „Булгаргаз“ като подари стари радиатори на ръководството на енергийното дружество. Такива радиатори ще бъдат отнесени още на ръководството на КЕВР, в Министерство на енергетиката, в Министерски съвет и в Столична община на Йорданка Фандъкова.

Донесохме радиатори, които вече са свалени като уреди с отпаднала необходимост. Смятаме да ги подарим на ръководството на „Булгаргаз“. Това са уреди с отпаднала необходимост заради липсата на газ и заради скъпото парно, което тази зима ще се превърне в лукс заради безхаберието на държавата и на столична община„, обясни Манолова.

По думите ѝ Кирил Петков и Йорданка Фандъкова се оказали очаквано лоша комбинация и са на път да остават столичани през зимата на студено. Хората ги чака студена и скъпа зима, защото отоплението на електричество ще бъде непосилно заради срив в системата и заради скъпия ток, предупреди Манолова.

Според нея правителството на промяната ни е докарало дотам, че не знаем още с колко процента ще скочи парното и дали от 1 октомври не се готви ново шоково повишаване на цената на парното за Топлофикация-София, за битовите клиенти, фирмите, детските градини, социалните учреждения и културните институти. На прага сме на студена и скъпа зима благодарение на безхаберието и нежеланието да си свършат работата от Столична община, правителството, кражбите в Топлофикация, които Фандъкова прикрива и благодарение на промяната, която покри безхаберията на „Булгаргаз“, изтъкна Манолова.

Тя ще зададе следните въпроси на шефа на „Булгаргаз“: Защо наруши закона и защо до 10 юли не внесе заявление с цената на природния газ за месец август? С колко ще поскъпне природният газ през август, каква цена ще поиска? Има ли осигурени доставки на газ и на какви цени за следващите месец и предстоящата зима? Кои са фирмите, които ни снабдяват с газ, на каква цена и как Булгаргаз ги е избрал? Налично ли е количеството газ за август и септември? Провеждат ли се търгове, процедури и обществени поръчки, както и дали има свързаност и конфликт на интереси с доставчиците на газ? Чия е отговорността за реално прекратяването на договора с „Газпром“? Готвят ли се за арбитражно дело? Притеснява ли се шефът на „Булгаргаз“ от прокуратурата и от следващите които ще дойдат – служебно правителство или редовно такова? Нагнетено ли е необходимото количество газ в „Чирен“? и др.

Според нея „Булгаргаз“ не е в състояние да осигури достатъчно газ, нито на достъпна цена за битовите клиенти, нито за бизнеса.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Служител на ВМЗ-Сопот загина при злополука

Работник на ВМЗ-Сопот е загинал при инцидент тази сутрин. Информация е била потвърдена от директор на завода, съобщи Нова телевизия. Инцидентът е станал около 06:30 часа в цех. Починалият млад мъж е работил като „галванизатор цианови вани“ в цеха. Той се качил на телфер (съоръжение с повишена опасност), за да забърше конденза […]