Справяли сме се добре в опазването на външните граници

Прочитания 171
0 0
Снимка: БГНЕС

България се справя добре в опазването на външните граници. Това заяви пред БНТ еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон.

Тя се надява страната ни да стане член на Шенген.

България върши добра работа, когато става дума за защита на външните ни граници. Разбира се това е част от отговорностите на държавите-членки, но това което ние можем да направим е да осигурим добра свързаност на системите, така че да можем предварително да проверяваме всеки човек, преди да е пресякъл нашите граници. За да знаем, че дадем човек представлява заплаха за сигурността и да предприемем действия, отбеляза тя.

По думите ѝ България вече е част от шенгенската информационна система. Миналата седмица имахме форум, посветен на Шенген, на който стана ясно, че разширяването на Шенген е една от темите, които предстои да разглеждаме. Надявам се България да стане член на Шенген, но за това разчитаме на Съвета, но мисля, че дискусията миналата седмица беше добро начало, допълни Илва Йохансон.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Първият срок завършва по различно време в различните училища

Заради дистанционното обучение в COVID кризата