Спор за пари и машини разпали страстите в парламента (ОБНОВЕНА)

Views 4326
0 0

В спор за пари и машини при актуализацията на бюджета влязоха депутатите в пленарна зала.

Пламен Абровски от ИТН поиска нулева ставка за хляба и брашното. Тома Биков от ГЕРБ настоя за подкрепа за сектор „Култура“. С разни хитрувания няма как да произвеждаме политики, отвърна и лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Депутатите се оказаха в деликатна позиция, както каза председателят на НС Мирослав Иванов.

Антоанета Цонева от ДБ се обърка в гласуването. От трибуната тя излезе да обясни тази си грешка. Оказа се, че нейният глас е решаващ и благодарение на това мина предложението за нулево ДДС за брашното и това ще засегне продуктите от брашно.

Десислава Атанасова от ГЕРБ каза, че трябва да се вярва на машината. Тя „захапа“ мнозинството, което по-рано сутринта отказа да включи в дневния ред точката за смесеното гласуване – и с хартиена бюлетина. Според нея, след като мнозинството вярва на машината, трябвало да се признае вота на Цонева от машината.

Депутатът от ДБ излезе и сподели, че се е объркала, не че машината отчитала грешно. Да се внимава как се гласува, настоя и Николина Ангелкова. Ива Митева каза, че Антоанета Цонева два пъти е гласувала по един и същи начин.

Хайде да се успокоим малко, настоя председателят на бюджетната комисия Любомир Каримански.

За да се изясни ситуацията, Мирослав Иванов даде 15 минути почивка. След нея той обяви, че вотът на Цонева ще се засече не спрямо устната й заявка, а както е гласувала с машина. Това е доказателство как не трябва да се правят игрички с гласуването, изтъкна председателят на парламента. Всеки депутат трябва да е внимателен как гласува, по думите му.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Петков продължавал да натиска депутати от ИТН, оплака се Тошко Йорданов

Продължава натискът, изразен чрез телефонни обаждания към народни представители от „Има такъв народ“ от страна на министър-председателя Кирил Петков. Това заяви на брифинг в кулоарите на Народното събрание вторият човек в партията на Слави Трифонов и председател на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов. „Министър-председателят продължава да звъни на хора, […]