Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Спецпрокуратурата задържа петима за незаконно производство и продажба на оръжия

Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност пет лица, сред които двама работници в оръжейния завод „Арсенал“ в Казанлък, за участие в организирана престъпна група за производство, държане и разпространение на огнестрелни оръжия на територията на Старозагорска област.

Те са задържани на 6 ноември при специализирана полицейска операция на служители от Сектор „БОП“-Стара Загора под ръководството на специализираната прокуратура.

При извършените претърсвания на адреси, автомобили и служебно помещение в завод „Арсенал„, ползвано от двамата от обвинените, са намерени и иззети годни за стрелба огнестрелни оръжия, в т.ч. полуавтоматични пушки 7,62 мм със заглушители и оптични прибори, изработени с части за ловни карабини „SLR-Arsenal“,пистолети „Макаров“ със заглушители и др.

В жилището на един от обвинените в с. Черганово, обл. Стара Загора, е открита работилница, оборудвана с металообработващи машини и техника за прецизна обработка на детайли. В помещението са намерени и иззети голям брой цеви и части за дългоцевни оръжия и пистолети, оптични прибори, заготовки за заглушители, голямо количество боеприпаси с различен калибър. В бунгало в с. Горно Черновище, ползвано от друг участник в групата, е намерен 9 мм пистолет с демонтирана цев, в процес на преправяне.

Според събраните до момента доказателства групата е действала от януари 2020 г. Установява се дали и как двамата работници в оръжейния завод са изнасяли нелегално части, които в последствие са били сглобявани или влагани в пушки и пистолети. Върху част от цевите и прикладите на намерените оръжия личат надписи „Арсенал“ и производствени номера.

Готовата продукция групата предлагала на клиенти в региона. Цената на дългоцевно оръжие, оборудвано със заглушител, варирала около 2500 лева. За 1700 лева групата предлагала „Макаров“ със заглушител, два пълнителя и 30 патрона.

С постановления на наблюдаващия прокурор на четирима от обвинените е наложено задържане до 72 часа. На 9 ноември 2020 г. Специализираната прокуратура ще внесе в Специализирания наказателен съд искане на определяне на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за всеки от тях. На петия обвиняем е определена от наблюдаващия прокурор парична гаранция, съобразно здравословното му състояние.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Росен Желязков спира микрофона на депутатите (ДОКУМЕНТ)

Пресконференции, брифинги, срещи с журналисти, кръгли маси, дискусии и...

Отмъкнаха 35 палета шампоани от камиона на заспал румънски тираджия в Хаинбоаз

Районното управление във Велико Търново разследва кражба на повече...

Колко близо е Иран до ядрените оръжия?

Тъй като ядрената сделка от 2015 г. между Иран...

САЩ и Великобритания удрят Иран с нови санкции

Съединените щати обявиха нови санкции срещу Иран, съобщава "Ройтерс". Те...

С нови 80 автомобила обновяват изцяло автопарка на ДАИ

Автопаркът на ИА "Автомобилна администрация" е изцяло обновен с...

2 май ще бъде неучебен ден и във Варна и Бургас

Кметът на Варна обяви 2 май за неучебен ден...

Дипломати очакват достойна реакция на Радев за исканата смяна на външния министър

Българското дипломатическо дружество е обезпокоено от партийно-политическия подход към...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Филипински военен хеликоптер се разби край оживен пазар

Двама пилоти загинаха, когато тренировъчен хеликоптер на филипинските ВМС...

Главчев предлага смяна на външния министър с Даниел Митов

Това съобщават от пресцентъра на Министерски съвет

Корупционни скандали заплашват властта на хърватските консерватори

Премиерът Андрей Пленкович ще се кандидатира за трети мандат...

Седем задържани при масов бой в Ихтиман

Масов бой в Ихтиман вдигна полицията на крак, съобщават...

Световни лидери осъдиха агресията на Иран (ВИДЕО)

Техеран бил прекрачил границите на дипломацията

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img