Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Спецпрокуратурата се запознава отново от производството за Христо Терзийски (ВИДЕО)

В Специализирана прокуратура е постъпила информация от Върховна касационна прокуратура по отношение на бившия вътрешен министър Христо Терзийски.

Припомняме, че през декември 2021 г. МВР съобщи, че Специализираната прокуратура е отказала да образува досъдебно производство за участието в организирана престъпна група срещу бивш ръководен кадър в силовото ведомство, понастоящем депутат. Макар и да не бяха посочени имена, от реакцията на депутата от ГЕРБ и бивш вътрешен министър Христо Терзийски стана ясно кого се визира.

Разработката на „Вътрешна сигурност“ в МВР беше събрала данни за висши полицаи от Главна дирекция „Национална полиция“ (ГДНП) в организирана престъпна група (ОПГ). Тези заключения са докладвани на бившия вътрешен министър и настоящ депутат от ГЕРБ Младен Маринов, както и на ДАНС и прокуратурата.

От спецпрокуратурата обаче прекратиха разследването и постановиха отказ, който бе обжалван на две инстанции.

Прокурор Валентина Маджарова обясни пред журналисти, че следва наблюдаващият прокурор да разпореди допълнителна проверка, след извършване на която ще се произнесе по същество. Специализираната прокуратура ще спази указанията на ВКП, те са задължителни и ще бъдат изпълнени, увери Маджарова.

Тя добави, че когато спецпрокуратурата може, ще даде информация по случая, но сега просто няма информация, която могат да предоставят.

Голяма част от самата преписка е секретна, така че нека спазим закона, каза още Маджарова

Припомняме, че през юни 2020 г. водещите разработката са докладвали, че са събрали достатъчно данни за „съществуването на ОПГ с участието на висши ръководни служители от ГДНП, а Христо Терзийски смени Младен Маринов като вътрешен министър през юли 2020 г. след случаите на полицейско насилие в началото на миналогодишните протести и сблъсъците между униформени и граждани, искащи да достигнат плажа в парк „Росенец“ до лятната резиденция на Ахмед Доган. Дотогава той оглавяваше националната полиция.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

За трети път: Гледат мерките за неотклонение на Банкова и Димитров

Днес делото ще се гледа от нов състав с председател Веселин Пенгезов

Управляващите печелят изборите в Хърватия

Очертават се преговори за съставяне на коалиция

Швейцария отказа да се присъедини към екипа за търсене на руски активи

Прочутият неутралитет на Алпийската конфедерация

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Инфлацията през март спадна до 3% на годишна база

Инфлацията през месец март е 0,2%. На годишна база...

За трети път: Гледат мерките за неотклонение на Банкова и Димитров

Днес делото ще се гледа от нов състав с председател Веселин Пенгезов

Поражение за управляващите на изборите в Южна Корея

Либералните опозиционни партии в Южна Корея постигнаха убедителна победа на...

Земетресение от 5, 9 удари Япония

Земетресение с магнитуд 5,9 беше регистрирано край японския бряг. Това...

Украйна призна за ожесточени боеве, но не и за превземането на Богдановка

Главнокомандващият армията на Украйна съобщи в събота, че ситуацията...

„Хамас“ отхвърля предложението за примирие с Израел

Според израелската разузнавателна агенция "Мосад"

Бенямин Нетаняху: Израел е подготвен за директна атака от Техеран (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=fbuhuKhE15Y Израел е подготвен за директна атака от страна на...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img