Спешната помощ – филтърът, спасил болниците у нас от бум на коронавирус

Екип News24sofia.eu
Прочитания 64
0 0

Спешната помощ в България свърши ролята си на филтър и не допусна да пламнат болниците, както стана в други държави. Това заяви пред БНР д-р Десислава Кателиева, председател на Националната асоциация на работещите в спешната медицинска помощ.

Тя посочи, че спешните медици се нуждаят от ежегодно обучение, но по време на извънредното положение националният център за обучение е затворил врати.

„А можеше виртуално да ни обучи как да работим със защитни облекла, как да разпознаваме заразата. От това имахме нужда, нямаше кой да ни обясни как да се пазим и как да бъдем ефективни, работехме със страх. Само ни бяха спускани указания и се учехме от интернет“, разкритикува д-р Кателиева.

Според нея по време на епидемия е трябвало спешните медици да бъдат тествани всяка седмица.

Тя обясни, че в Спешната помощ има сериозен проблем с текучеството на хора. По нейни думи спешен медик не се става бързо, а са необходими години.

На agencynews24@gmail.com, Информационна агенция News24sofia.eu очаква новини, снимки и видео от своите читатели в цяла България и по света

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Гешев иска отнемане на българско гражданство, получено с фалшив документ

Главният прокурор иска българското гражданство на един човек да бъде отменено. Лицето е получило гражданство с указ на вицепрезидента на Република България. От прес секретариата на главния прокурор посочват само инициалите на лицето – С.Ш. Предложението на Иван Гешев се основава на постъпили материали във Върховната касационна прокуратура за извършена […]