Реклама

https://www.gerb.bg/bg

„Спаси София“ поиска оставката на Фандъкова заради новия директор на Столичния инспекторат

От „Спаси София“ поискаха оставката на столичния кмет Йорданка Фандъкова. Повод за това се оказа назначението на бившия главен секретар на МВР Ивайло Иванов за директор в Столичния инспекторат, съобщи Newsone.bg.

Мои връстници, млади хора бяха бити жестоко под колоните на Министерски съвет на протеста, на който и аз присъствах. Всеки един от нас можеше да бъде набит по такъв варварски начин. И наградата за това престъпление е ново топло местенце за хората лоялни на ГЕРБ!? Това категорично трябва да се прекрати – хората на ключови длъжности трябва да са лоялни на законите и обществото, а не на Партията„, заяви Борис Бонев от „Спаси София“.

Той определи новото назначение като „задкулисно“.

Новият шеф не дойде с план за реформи и подобрения, а е поредното партийно назначение, спуснато от Фандъкова. Това бе направено тихомълком, което буди съмнения за задни помисли и нечисти цели. Може би Инспектората трябва да продължава да си затваря очите, за да могат фирми на вълци и орлета да печелят стотици милиони „почиствайки“ София. Или близки до Бойко Борисов ресторантьори да продължават безнаказано да окупират общинска собственост с незаконните си тераси“, заявиха още от „Спаси София“.

След задкулисното назначаване на човек, лично отговорен за побоища в центъра на София, тя вече няма място нито в Общината, нито в обществения живот. София има нужда от кмет-лидер, а не от паравани за кражби и кукли на конци!”, заявявиха още от „Спаси София“ и поискаха оставката на столичния кмет.

Назначението на Ивайло Иванов беше коментирано и от „Да, България“.

Защо Борисов продължава еднолично да назначава и уволнява в Столична Община? Само преди няколко седмици той отстрани председателя на общинския съвет. 16 години след като стана кмет на София, Борисов продължава да държи столицата на България за заложник, пред сведената глава на Фандъкова“, публикуваха в социалните мрежи от „Да, България“.

Имам усещането, че кметът на София има желанието да бъде изгонена с павета. Вчера се разбра, че тя е назначила Ивайло Иванов за шеф на Столичен инспекторат. Полицаят, който ръководеше и прикри гаврата и пребиването на протестиращи млади българи, завързани с белезници под колоните на Министерският съвет“, заяви Иво Божков.

Общинските съветници от “Демократична България” настояват за незабавната отмяна на назначаването на бившия главен секретар на МВР. Според тях действията на кмета на София Йорданка Фандъкова могат да се определят като “безочие, което граничи с назначаването на Делян Пеевски като председател на ДАНС”.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

15 години затвор може да получи руски зам.-министър на отбраната за подкупи

Руският следствен комитет съобщи във вторник за задържането на руския...

САЩ отново удрят Иран със санкции заради кибератаки

САЩ засилиха санкциите си срещу Иран във вторник, като посочиха...

Задържаха в Луковит българин, превозвал нелгални мигранти

Ловешката районна прокуратура разследва трафик на мигранти. Това съобщава "Нова", като...

Държавният департамент все още вижда проблеми с правата в България

Няма съществени промени в състоянието на правата на човека...

Напрегната остава ситуацията в наводнените руски области

Броят на наводнените жилищни сгради в Русия леко се...

Цирк в News24sofia.eu: Бойко Рашков нападна още един журналист, млати го с чадър (ВИДЕО)

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков има сериозни проблеми с...

Ден за размисъл преди президентските избори в РСМ

Днес е ден за размисъл преди първия тур на...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Ваня Григорова насочи поглед към парламента

Общинският съветник от БСП-София Ваня Григорова се впуска в...

Зеленски забрани хазарта за военните

Ключово решение за хода на войната

Капитолия гласува и военната помощ за Тайван

Камарата на представителите на Съединените щати одобри законопроекта за...

Google oтбелязa с doodle Деня на Земята – 22 април

Екологични движения в защита на земята

Зеленски е на фронта в Донецка област (ВИДЕО)

Украинският президент Володимир Зеленски посети фронта на Донецка област...

59-годишен донор спаси три живота

Трансплантирани са черен дроб и два бъбрека

Певицата Дебора поиска прошка в храма след пиянската изцепка на пътя

В църква влезе певицата Дебора, която през миналата седмица...

Делото срещу шофьора, помел двама пешеходци на бул. „Сливница“, започва

Внесен е обвинителният акт срещу Адриан Антонов за причинена...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img