София град е далеч от грипна епидемия

Екип на News24sofia.eu
Views 3300
0 0

Здравната обстановка в столицата е далеч от стойностите, които предполагат обявяване на грипна епидемия.

От Регионалната здравна инспекция в София разпращат до медиите прессъобщение, явно след многобройни въпроси на медии, кога ще бъде обявена епидемична обстановка.

Прагът, който предпоставя началото на грипна епидемия, е 2 700 на 10 хил. души.

По данни на Столична регионална здравна инспекция градът е все още далеч от приблизителния праг за обявяване на грипна епидемия. Заболяемостта за първите три дни на настоящата седмица – 16.01. (понеделник), 17.01. (вторник), 18.01. (сряда), е 1 156 души на 10 хил. души.

Същите дни от предходната седмица – 09.01., 10.01. и 11.01. заболелите са били 940 на 10 хил. души.

Припомняме, че вчера бе обявена грипна епидемия в област София.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Иван Гешев не чул само че е заплаха за ООН и ЮНЕСКО

„Пропуснахте да кажете, че съм заплаха и за ООН и ЮНЕСКО, освен за ЕС и НАТО.“ Това заяви главният прокурор Иван Гешев по време на изслушването си в ресорната правна комисия. Така той отговори на няколко въпроса на бившия вътрешен министър и настоящ депутат от „Продължаваме промяната“ Бойко Рашков за разследването срещу Христо […]