Собствениците на заведения се възмущават от размера на компенсациите за цените на тока

Views 2897
0 0
Снимка: БАЗ/СЗБ

Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията в България (СЗБ) в своя съвместна позиция се възмущават от размера за компенсациите, които заведенията получават от държавата заради високите цени на електроенергията.

Ставаме свидетели на пореден абсурд при започналите да валят фактури за ток за месец февруари 2022 г.! Собственик на заведение получи сметка за ток на стойност 13 829 лв., в която отразените във фактурата компенсации, широко рекламирани от държавата, са в размер на 118.84 лв. И това при положение, че в сравнение на същия период на минали години същият обект е плащал 5 до 6000 лв. Обща сума: 13 829лв. Компенсация: 118.84лв. Сума за плащане: 13 710лв.“, отбелязват двете браншови организации.

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България изразяват искреното си възмущение от рекета, който част от енергоразпределителните дружества с любезното съдействие на правителството упражняват върху изнемогващия български бизнес! Недопустимо е да ни мачкате по този начин, уважаеми госпожи и господа управляващи„, подчертават БАЗ и СЗБ.

П позицията се казва още: „В същото време с изумление следим изявите на вицепремиера и министър на финансите Асен Василев, който първо на парламентарен контрол обяви, че „Туристическият сектор е изключително добре финансиран по разнообразие от различни програми…“, а след това добави, че „мярката 60/40 ще приключи на 30 юни.“

От Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България подчертават, че наистина работещи програми за подпомагане на туристическия бранш реално няма от поне година, а спирането на мярката 60/40 всъщност не е сериозен проблем, защото след промените в нея тя е станала неизползваема за истинския бизнес и от нея можели да се възползват само държавни предприятия на прага на фалита.

БАЗ и СЗБ научили от вицепремиера Асен Василев, че българският бизнес вече не се нуждаел от подкрепа, защото цените на газа у нас били най-ниските в Европа.

На този фон изтръсканата държавна хазна се пълни чрез рекет от Националната агенция за приходите, която прави всичко възможно да прибере обратно получената вече от бизнеса подкрепа! Основата на настоящото правителство дойде с анонс, че това са хора, развили свой бизнес и ориентирани към проблемите на колегите си предприемачи. Нищо подобно! Удариха ни здраво и ни казаха в очите да се спасяваме поединично под засилващите се удари на държавата! Благодарим ви! Но е интересно, който и да е на власт догодина, откъде ще събира данъци и ще пълни хазната… Безпрецедентна арогантност и безмилостно изтребление на българския бизнес – това е Промяната„, подчертават двете браншови организации.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Таня Манолова

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Криминалисти от Шумен иззеха голямо количество канабис

Полицейска операция срещу разпространението на наркотични вещества се проведе в Шумен, предаде БНР. Криминалистите са иззели над 6 килограма канабис. По време на акцията са задържани 54-годишен криминално проявен мъж от Шумен и 20-годишна жена. Работата по случая е започнала преди повече от десет месеца, след получен сигнал за разпространение на […]