Сменят директорите на „Информационно обслужване“

На 16 август има извънредно събрание

Views 4876
0 0

Проф. Михаил Константиновкойто е дългогодишен ръководител на „Информационно обслужване“ напуска държавното дружество през август, съобщи БНР.

Това става ясно от обявление за свикване на извънредно общо събрание на 16 август с една единствена точка в дневния ред: освобождаване от длъжност на двама от членовете на Съвета на директорите – Михаил Михайлов Константинов и Валери Петров Борисов.

И двамата са независими членове в борда на директорите и през февруари т.г., след проведен конкурс бяха избрани за нов мандат, от публикация на сайта на транспортното министерство става ясно.

За неговото отстраняване от ръководния пост на „Информационно обслужване“, която обработва изборните протоколи, се заговори още с встъпването в длъжност на служебния кабинет. Професорът по математика е известен като един от големите противници на машинното гласуване.

Министърът на транспорта и информационните технологии Георги Тодоров, който е принципал на дружеството, дори бе издал обява за провеждане на нов конкурс за представители на държавата в борда на директорите на „Информационно обслужване“, но впоследствие я оттегли.

Проф. Михаил Константинов оглави „Информационно обслужване“ през 2012 г. и с двегодишно прекъсване между 2014-2015 г. беше председател на борда на директорите до април 2021 г. В момента председател на съвета на директорите е Валери Борисов, а Константинов е член на съвета.

Изпращайте ни вашите читателски сигнали на agencynews24@gmail.com, на телефони 0877 68 55 20, или на фейсбук страницата ни. Сигнализирайте ни за всичко, което ви е направило впечатление и считате, че трябва да бъде отразено!

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Мъж загина блъснат от камион на околовръстното на Пловдив

Мъж загина блъснат от камион във фирмена база на околовръстното на Пловдив, съобщи БНТ. Сигналът е от тази сутрин. Първоначалните данни сочат, че в двора на логистична фирма, при движение на заден ход товарен автомобил е блъснал 73-годишен пешеходец, който е загинал на място. Водачът на камиона е тестван за употреба на […]