Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Смениха членовете на кабинета „Борисов-3“ в Надзорния съвет на НОИ и на Тристранката

Снимка: БГНЕС

Министрите от служебния кабинет на Стефан Янев определиха нови членове на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт (НОИ). По закон надзорът се състои от по един представител на всяка от национално представителните организации на работодателите и синдикатите и равен на тях брой членове, определени от правителството, един от които задължително е заместник изпълнителен директор на Националната агенция за приходите.

Смяната е във връзка с Указ № 129 на президента, с който той назначава служебно правителство от 12 май 2021 г. с което представителите на предишното правителство трябва да напуснат Надзорния съвет на Националния осигурителен институт и да бъдат определени нови членове.

От състава на Надзорния съвет са освободени: Деница Сачева, Стамен Янев и Мария Беломорова.

За нови членове на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт правителството определи: Гълъб Донев – заместник министър-председател по икономическите и социалните политики и министър на труда и социалната политика; Ирена Младенова – заместник-министър на икономиката и д-р Димитър Петров – заместник-министър на здравеопазването.

Също на днешното правителствено заседание бяха определени представителите на Министерския съвет в Националния съвет за тристранно сътрудничество (Тристранката). Причините за рокадите там са същите.

Правителството определи представителите на Министерския съвет в Националния съвет за тристранно сътрудничество. По закон съветът се състои от по двама представители на Министерския съвет, на представителните организации на работниците и служителите и на работодателите. Националният съвет за тристранно сътрудничество се ръководи от заместник министър-председател.

За нови представители на правителството в Националния съвет за тристранно сътрудничество са определени Гълъб Донев – заместник министър-председател по икономическите и социалните политики и министър на труда и социалната политика, който ще ръководи съвета и Асен Василев – министър на финансите.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Димитър Главчев предлага да поеме МВнР (ВИДЕО)

Той подчерта, че подготовката на изборите "върви много добре"

Калин Стоянов: Тенев е бил редовен гост на Рашков, там са получавали задачи за дискредитирането ми

Ако го бях направил мой съветник или зам.-министър в МВР, сега щеше ли да внушава неистини по мой адрес, посочи министърът

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Диалогът Главчев-Радев остава без резултат, засега (СНИМКИ)

Служебният премиер Димитър Главчев обсъди с президента Румен Радев...

Португалия иска обяснения от Иран за отвлечения търговски кораб

Португалските власти са поискали от Иран допълнителна информация относно...

И Даниел Лорер вижда игра между ГЕРБ и президента

Президентът Румен Радев и ГЕРБ не могат да се...

Руски бомбардировач Ту-22М3 се разби в Ставрополски край

Руски свръхзвуков бомбардировач Ту-22М3 се разби в Ставрополски край, съобщи...

Създателят на Telegram в първо интервю от 7 г.: Полиция опита да ме пречупи в Русия, а ФБР – в САЩ (ВИДЕО)

"Ако поискаме от всеки да вземе страна, няма да съществуват компромисите, а така ще се окажем на много опасно място", предупреждава Павел Дуров пред американския журналист Тъкър Карлсън

Зеленски предупреждава за руска офанзива тази пролет

Руските войски ще се опитат да засилят щурмовите и...

Предадоха на съд насилник рецидивист, пребивал системно родителите си

Прокуратурата в Бяла Слатина внесе в съда обвинителен акт...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img