Смениха членовете на кабинета „Борисов-3“ в Надзорния съвет на НОИ и на Тристранката

Прочитания 5333
0 0
Снимка: БГНЕС

Министрите от служебния кабинет на Стефан Янев определиха нови членове на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт (НОИ). По закон надзорът се състои от по един представител на всяка от национално представителните организации на работодателите и синдикатите и равен на тях брой членове, определени от правителството, един от които задължително е заместник изпълнителен директор на Националната агенция за приходите.

Смяната е във връзка с Указ № 129 на президента, с който той назначава служебно правителство от 12 май 2021 г. с което представителите на предишното правителство трябва да напуснат Надзорния съвет на Националния осигурителен институт и да бъдат определени нови членове.

От състава на Надзорния съвет са освободени: Деница Сачева, Стамен Янев и Мария Беломорова.

За нови членове на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт правителството определи: Гълъб Донев – заместник министър-председател по икономическите и социалните политики и министър на труда и социалната политика; Ирена Младенова – заместник-министър на икономиката и д-р Димитър Петров – заместник-министър на здравеопазването.

Също на днешното правителствено заседание бяха определени представителите на Министерския съвет в Националния съвет за тристранно сътрудничество (Тристранката). Причините за рокадите там са същите.

Правителството определи представителите на Министерския съвет в Националния съвет за тристранно сътрудничество. По закон съветът се състои от по двама представители на Министерския съвет, на представителните организации на работниците и служителите и на работодателите. Националният съвет за тристранно сътрудничество се ръководи от заместник министър-председател.

За нови представители на правителството в Националния съвет за тристранно сътрудничество са определени Гълъб Донев – заместник министър-председател по икономическите и социалните политики и министър на труда и социалната политика, който ще ръководи съвета и Асен Василев – министър на финансите.

Контакти и информация за автора:

Редакция на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Леле, майко! Бойко Рашков отговаря за подготовката на изборите

Решение за подготовката и произвеждането на изборите за народни представители за Народно събрание на 11 юли 2021 г. е взето днес от Министерски съвет на редовно заседание. С решението са определени функциите и отговорностите по провеждането на предстоящите избори на 11 юли. На заместник министър-председателя по обществен ред и сигурност и министър на

Read More »