Служителите на КЗП излизат на стачка за 60% по-високи заплати

Екип на News24sofia.eu
Views 442
0 0
Снимка: архив БГНЕС

Служителите на Комисията за защита на потребителите излизат на стачка с искане за увеличение на заплатите с 60%. Това съобщи Синдикатът на административните служители към КТ „Подкрепа“, който е организатор на протеста.

Предупредителната стачка ще се проведе на 17 март от 10 ч. до 11 ч. в цялата страна пред сградите на КЗП, като повече от половината от работещите в сектора са потвърдили присъствието си.

Освен увеличение служителите искат то да има ретроактивно действие и да влезе в сила от 1 януари 2023 г. Също така увеличените средства да се разходват за нарастване на основната заплата на всички служители на КЗП с еднакъв като числова стойност размер.

От КТ „Подкрепа“ споделиха, че заплащането в КЗП варира спрямо длъжностите, но общо взето средната брутна заплата е около 1000 лева.

В същото време обемът на работа в Комисията се е увеличил многократно заради огромната инфлация, спекулата и повишението цените на всички стоки и услуги, изтъкват от Синдиката и добавят, че заплатите на служителите не са увеличавани от 2020 г.

Работещите в КЗП докрай ще отстояват исканията си и в случай, че не бъдат чути ще преустановят работа и ще обявят безсрочни стачни действия.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Скопие с първа стъпка към забрана на културен център "Иван Михайлов" в Битоля

Комисията за употреба на имената на личности в Република Северна Македония излезе с отрицателно становище и изрази негативно мнение по отношение на употреба на името Иван Михайлов от страна на българското сдружение в Битоля. Становището срещу използване на името Иван Михайлов от Културен център „Иван Михайлов“ в Битоля ще бъде изпратено […]