Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Служителите на КЗП излизат на стачка за 60% по-високи заплати

Снимка: архив БГНЕС

Служителите на Комисията за защита на потребителите излизат на стачка с искане за увеличение на заплатите с 60%. Това съобщи Синдикатът на административните служители към КТ „Подкрепа“, който е организатор на протеста.

Предупредителната стачка ще се проведе на 17 март от 10 ч. до 11 ч. в цялата страна пред сградите на КЗП, като повече от половината от работещите в сектора са потвърдили присъствието си.

Освен увеличение служителите искат то да има ретроактивно действие и да влезе в сила от 1 януари 2023 г. Също така увеличените средства да се разходват за нарастване на основната заплата на всички служители на КЗП с еднакъв като числова стойност размер.

От КТ „Подкрепа“ споделиха, че заплащането в КЗП варира спрямо длъжностите, но общо взето средната брутна заплата е около 1000 лева.

В същото време обемът на работа в Комисията се е увеличил многократно заради огромната инфлация, спекулата и повишението цените на всички стоки и услуги, изтъкват от Синдиката и добавят, че заплатите на служителите не са увеличавани от 2020 г.

Работещите в КЗП докрай ще отстояват исканията си и в случай, че не бъдат чути ще преустановят работа и ще обявят безсрочни стачни действия.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Димитър Главчев предлага да поеме МВнР (ВИДЕО)

Той подчерта, че подготовката на изборите "върви много добре"

Калин Стоянов: Тенев е бил редовен гост на Рашков, там са получавали задачи за дискредитирането ми

Ако го бях направил мой съветник или зам.-министър в МВР, сега щеше ли да внушава неистини по мой адрес, посочи министърът

„Зелено движение“ било изолирано от ПП-ДБ

"Зелено движение" беше изолирано от ПП-ДБ. Това заяви пред...

И Даниел Лорер вижда игра между ГЕРБ и президента

Президентът Румен Радев и ГЕРБ не могат да се...

Лекари: Просто е – ваксинирайте се

След като две бебета починаха от коклюш

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Израел обеща умен отговор на иранската атака

Началникът на израелската армия Херци Халеви каза, че Израел ще...

Ексклузивно в News24sofia.eu! Петя Банкова се сдоби с второ обвинение – за принуда

На Петя Банкова й е повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група заедно с баща и син Марин и Стефан Димитрови

МОН предлага 2 май да е неучебен ден в цялата страна

Министерството на образованието и науката (МОН) предлага 2 май...

Кабинетът и ЦИК работят в синхрон за честни и прозрачни избори

ЦИК може да разчита на пълно съдействие от страна...

Хърватите гласуват за парламент

Предизборна кампания на фона на обвиненията в корупция

Проф. Румяна Коларова: Би трябвало да помагат на служебния кабинет, отколкото да му пречат

Бойко Борисов настоя Димитър Главчев да смени Стефан Димитров. Димитър Главчев поиска оставките на...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img