Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Служебното правителство в партийното огледало

Снимка: Информационна агенция News24sofia.eu / Васил Димитров

Служебният кабинет трябва да има независима външна политика, но това няма как да стане, защото България не е независима страна. Единствената политическа сила в страната, независима от САЩ е Възраждане.“ Това заяви пред Нова телевизия лидерът на възраждане Костадин Костадинов.

По думите му ни чака тежка зима заради липсата на газ. Колкото по-рано решим кризата, толкова по-добре, добави той.

Според Костадинов хората в служебния кабинет са тук в ролята на експерти. Лидерът на Възраждане не пожела да направи политически коментар за състава на служебното правителство.

Костадинов коментира и отношенията с Русия и САЩ. По думите му САЩ финансира медии в България за борба с руската пропаганда. Ние се превърнахме в бойно поле между две велики сили, каза още той.

По темата за служебния кабинет отношение взе и депутатът от БСП Христо Проданов. Правителството още не е назначено, нека видим действията му преди да го коментираме, заяви той.

Проданов изтъкна, че е важно служебните министри да са добри професионалисти и да организират изборите. Дали ще има опити за реваншизъм, заради наличието на критици на БСП и Корнелия Нинова в състава на служебното правителство, ще се види, добави той.

Проданов посочи и приоритети на БСП преди предсрочните избори. Ние сме за нормализиране на отношенията с Русия и край на войната в Украйна. Искаме да спрем спекулацията за износа на оръжия, допълни той.

По думите му БСП ще се бори за възстановяване на доставките от Газпром. Ще преговаряме на базата на политики, както го правихме до сега, каза още той.

В дебата по темата за служебното правителство се включи и народният представител от ГЕРБ Тома Биков. Според него обществото има нужда от успокоение, а не от нагнетяване на още напрежение.

По думите му Гълъб Донев е добър избор за премиер. Няма какво да ни притесни в състава на служебното правителство, добави той.

Биков бе категоричен, че служебното правителство трябва да провери всичко в сферата на енергетиката. България е в тежко положение и трябва да се направи всичко възможно да имаме газ. Нужно е да подпишем дългосрочен договор за доставки, допълни депутатът от ГЕРБ.

По отношение на предстоящите избори Биков заяви, че приоритети на ГЕРБ са евроатлантически. Готови сме на диалог с другите политически сили, които също ги споделят, каза още той.

Венко Сабрутев от Продъльжаваме промяната също коментира служебното правителство. Според него служебният кабинет е съставен от доказани експерти. Като пример за идеален избор той посочи избраната за служебен министър на финансите Росица Велкова.

Сабрутев изтъкна като важна задача пред служебното правителство осигуряването на достатъчно количество газ.

По отношение на предстоящите избори той посочи само една хипотеза за коалиция с ГЕРБ – да се направи съдебна реформа, да има работеща прокуратура, да бъдат подведени под отговорност всички бивши министри на ГЕРБ и да има разследване за пачките, чекмеджетата и кюлчетата.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

ГЕРБ-СДС искат засилени мерки за сигурност около храм „Света Неделя“ в София

Общинските съветници от ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет (СОС)...

Енергийният служебен министър ще предоговоря с „Боташ“ (ОБНОВЕНА)

Депутатите приеха доклад за дейността на Временната комисия за...

Орбан отчете провал на лидерите на ЕС и ги прати да си ходят

Високопоставените служители на Европейския съюз трябва да бъдат сменени,...

Калин Стоянов: Бившият директор на ГДБОП се е срещал с Нотариуса

По негово време жената на Нотариуса е назначена в МВР

Главчев продължава с масовата смяна на заместник министри

В Министерството на иновациите и растежа, МОСВ и МТСП

Стефан Тафров е водещият кандидат на „Да, България“ за евроизборите

Дипломатът Стефан Тафров е водещият кандидат на "Да, България"...

Изгониха от България предполагаем ливански терорист

Той е напуснал страната с полет от София за Истанбул

Реклама

spot_img

Продължете да четете

И вторият обвиняем с Петя Банкова влезе в спешното (ОБНОВЕНА)

Задържаният за контрабанда Стефан Димитров е откаран от следствения...

Ще живеем ли по-добре с 4-дневна работна седмица?

Европейска и българска политика е как да работим по-малко...

Британският премиер осъди нападението на Иран (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=fbuhuKhE15Y Британският министър-председател Риши Сунак осъди въздушната атака на Иран...

Заплашиха певицата Прея с убийство в София

Заканата беше предшествана от изключително дълъг психопатски разговор, сподели още изпълнителката

САЩ предупредиха Иран да не повтаря ударите срещу Израел (ОБНОВЕНА)

САЩ предупредиха, че Иран ще бъде държан отговорен, ако...

Западни дипломати са предали чрез Турция послание за деескалация към Иран

Западните държави се опитаха да изпратят послания на Иран...

СС на ООН не призна палестинската държавност

Съединените щати в четвъртък блокираха ООН да признае палестинска държава,...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img