Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Служебният кабинет прекрати съгласуването на проектобюджета за 2022 г.

Служебният кабинет одобри доклада на министъра на финансите относно напредъка по съставянето на законопроекта за държавния бюджет на Република България за 2022 г. и на актуализираната средносрочна бюджетна прогноза за периода 2022-2024 г. и прекрати съгласувателните процедури по проектобюджета заради връчения мандат и очакваното встъпване на власт на редовното правителство.

Днес, неделя 12 декември, Министерски съвет и провел извънредно заседание. Решението за проектобюджета е прието протоколно.

Докладът касае актуалното състояние на подготовката на законопроекта за държавния бюджет за 2022 г. и актуализирана средносрочна бюджетна прогноза за периода 2022-2024 г., като мотиви към него. В петък Министерство на финансите направи документите публични.

Освен това МС днес даде съгласие за увеличаване на дяловете на страната ни във внесения уставен капитал на Международната инвестиционна банка (МИБ), съгласно Програмата за капитализация на Банката за периода 2018-2022 г. Нашата страна е със статут на страна-учредителка в МИБ. В момента България е третият по големина акционер, с дял от 10,04 % във внесената част на капитала на МИБ, равняващи се на 42 203 226.32 евро. Едновременно с това решение са и инициирани действия за освобождаване на представителя ни в УС на Международната инвестиционна банка. Според Устава на Банката, членовете на УС се назначават и освобождават от Съвета на управителите.

Правителството утвърди и разходите за командировки в страната за третото тримесечие на 2021 г. в размер на 5 398,89 лв.

На последното си заседание служебният кабинет на Стефан Янев одобри допълнителни трансфери по бюджетите на общините за 2021 г., за да се компенсират намалените приходи от данък върху таксиметровия превоз на пътници. Решението на правителството е свързано с мярката за подпомагане на таксиметровия бранш, чрез намаляване на определения от общините алтернативен данък върху таксиметровия превоз на пътници. Допълнителните трансфери по бюджетите на общините в размер на 1 150 437 лв. на база попълнената информация от общините в публичния единен таксиметров регистър за периода 1 април 2021 г. до 30 ноември 2021 г.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Тежка катастрофа в София между кола и два мотора

Тежка катастрофа между кола и два мотора е станала в София...

Зеленски поиска от Майк Джонсън да пусне помощта за Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски се обади на председателя на...

САЩ предупредили писмено руските служби за опасността от атентат

Белият дом отхвърли като "глупости" обвинението на Русия за...

307 проекта са подадени на втори етап по проекта за саниране на жилищни сгради

307 проекта са подадени за енергийно обновяване на жилищни...

Томислав Дончев призова за баланс и партньорство с ПП-ДБ след предсрочните избори

Днес пред БНТ Томислав Дончев, заместник-председателят на ГЕРБ, изяви...

Франция с крачка по-близо до забраната на дискриминация въз основа на прическа или цвят на косата

Долната камара на парламента на Франция одобри в четвъртък законопроект...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Противниците на лидера на БСП се увеличават

Фалшива е Корнелия Нинова, ние сме социалисти. Това заявиха...

Пет оранжерии за марихуана разби полицията във Варненско за ден (СНИМКИ)

Сектор "Наркотици" работят без предел и разбиха пет оранжерии...

В Малави обявиха бедствено положение заради сушата

Малави обяви бедствено положение заради тежка суша, която засяга...

Шефове на „Боинг“ се оттеглят след поредица от инциденти

Главният изпълнителен директор на "Боинг" Дейвид Калхун обяви в...

Ливан дава Израел на СС на ООН за нарушения на суверенитета

Ливан ще подаде спешна жалба до Съвета за сигурност...

Нигерийската армия спаси отвлечените ученици от щата Кадуна

Нигерийската армия спаси ученици и служители, които бяха отвлечени...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img