Служебният кабинет амбициран да актуализира бюджета веднага при новото НС

News24sofia.eu
Views 7420
0 0
Снимка: БГНЕС

Това е само първата от поредица срещи, които ще се проведат със заинтересованите страни по темата държавни разходи, увери на брифинг след Обществения съвет служебният министър на финансите Асен Василев.

Има няколко разходни пера, където има притеснения по отношение на харченето на публичен ресурс, каза той.

Такива например са инфраструктурните проекти, в частност изграждането на АМ „Хемус“, сектор „Здравеопазване“ и др., добави той.

Приходите изпреварват разходите, поради което служебният кабинет е амбициран да внесе актуализация на бюджета веднага, след като заработи новият парламент, отговори на въпрос на News.bg Асен Василев. Към момента перото „приходи“ превишава разходната част с около 1-1,5 млрд. лева, отчете още той.

Василев коментира и започналата проверка на НАП по отношение на бившия финансов министър Владислав Горанов. Причината – установена е голяма разлика между приходите и разходите му.

Припомняме, че засега НАП проверява Горанов само като физическо лице. В случай че бъдат установени големи разминавания между приходите и разходите му, ще бъде проверена и фирмата му.

По отношение на министъра на вътрешните работи в служебния кабинет Бойко Рашков нямало установено несъответствие между приходи и разходи, но все пак ако бъдат установени нередности, проверка ще бъде направена.

Контакти и информация за автора:

News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Next Post

НСИ: Алтернативни резервации или намаление са предложили собственици на хотели

Собственици на хотели и места за настаняване са предложили алтернативен период за резервациите през месец май. Това са направили 54.3% от анкетираните от НСИ собственици. 63.2% са имали намерение да намалят цената на пакет услуги, а 46.7% – на нощувката. Резултатите са от ежемесечното кратко анкетно проучване на Националния статистически

Read More »