Реклама

https://www.gerb.bg/bg

СЛЕД РАЗСЛЕДВАНЕ НА NEWS24sofia.eu! Прокуратурата разследва трафик на непълнолетни с цел проституция (ВИДЕО)

Софийска районна прокуратура образува досъдебно производство за трафик на непълнолетни лица с цял използването им за развратни действия – престъпление по чл. 159 а, ал. 2, т.1.

Досъдебното производство е образувано по сигнал, в който е посочена статия, публикувана в печатно издание на 13.10.2021 г., със заглавие „20 лева за секс със сираче в „Люлин“.

В нея се твърди, че трима мъже примамват с пари, дрехи и лакомства деца от социален дом в кв. „Люлин“, гр. София, и ги принуждават да проституират.

Прокурор от Софийска районна прокуратура е възложил на СДВР да се извършат незабавни действия по разследването, съгласно указанията му – да се установят и разпитат малолетните лица, пострадали от престъплението, други свидетели, както и извършителите на деянието.

Става дума за материалът на „Телеграф“ от 13.10.2021 г. на водеща страница с заглавие: „20 лева за секс със сираче в кв. „Люлин“.

Припомняме, че непълнолетни деца от социалните домове проституират в столичния квартал „Люлин“ и района на Централна гара, установи разследване на „Телеграф“. Децата са около 12-13-годишни и бягат от приютите всяка вечер, за да продават телата си срещу 20 лева. Непълнолетните момичета и момчета са склонявали да проституират от сводници с прякорите Дебелия, Джуджето и Журналиста, за да изкарват пари. Повечето са от социален дом, намиращ се в столичния квартал „Люлин“, където децата системно са измъчвани и изнасилвани. Това разказа пред „Телеграф“ Тодор Стефанов, който от години разследва подобни случаи.

Цената за секс без презерватив е 20 лева, а пък свирка само 5 лева. На този ценоразпис непълнолетните се съгласяват, за да изкарват пари, които обаче дават на тримата сводници, а за тях не остава почти нищо. Определни деца дори са ХИВ позитивни и разнасят СПИН сред нмтже, които ги наемат по обяви през тайна група във Фейсбук. Дебелия, Джуджето и Журналиста обикалят социалните домове и примамват децата. На едни дават лакомства, на други пари и дрехи, трети пък, вече покварени от наркотиците, биват зареждани с дрога. Човекът с прякора Журналиста преди години е работил в пловдивска медия. Главният в бандата е 45-годишен мъж с множество криминални регистрации, известен в цял „Люлин“ с прякора Дебелия. Джуджето е 48-годишен и има ролята на шофьор и разводач на малолетните простотутки по адреси на баровци. Дебелия зарибява мали момчета и момичета от години, а неговото досие започва делечната 1992 година, когато е задържан за опит за убийство. Това разкри източник на „Телеграф“ от СДВР, пожелал анонимност. През 2020 година в апартамента на Джуджето в „Люлин“ е открит трупът на 13-годишно момиче, което е изнасилено. Заключението на съдебномедицинската експертиза е било, че момичето има разкъсвания вследствие на полов акт. През това време всички свидетели си задават въпроса защо е насилникът е на свобода и не е задържан. Последният случай е с 11-годишно дете, което е похитено в метрото.

Дебелия води децата в собствения си апартамент, който използва и за терен за сексуални услуги. Първоначално ги храни и облича, а след това в замяна започва да прави секс с тях и така постепенно ги покварява и прави проститутки. Тези, които не са подчинят доброволно, пък биват насилвани. „Децата са подавали сигнали срещу него и са разказвали потресаващи подробности за изнасилванията“, разказа пред „Телеграф“ разследващия журналист Тодор Стефанов.

След среща със заподозряната банда децата често са подавали сигнали в службите, но така и няма обвинения за никого от бандата. Имали са и сайт за детско порно, който е бил разкрит и затворен от ГДБОП преди няколко години. Оттогава имат дело, но все още не е приключило в съда. Момче на 15 години, станало жертва на педофилска мрежа, както и много други такива момчета, разказва, че Дебелия го е завел в апартамента си и го заключил. След това му е казал, че много го хареса и иска да спи с него, но момчето му е отказало. „Тогава Дебелия обясни, че щом не става с добро ще стане с лошо“, разказва още криминалния журналист Тодор Стефанов. След отказа момчето е било ударено няколко пъти, след което тормозът над него е започнал и в крайна сметка е склонено да проституира.

Преди 4 седмици на 22.09.2021 г. жена, която доскоро е била настанена със сина си в Центъра за временно настаняване в кв. „Люлин“ потърси News24sofia.eu за да ракаже за нередностите там.

Сийка Георгиева от години живее с болното си дете в различни социални услуги, които Столична община предоставя на нуждаещите се хора без дом и деца, които напускат социалните институции със семействата си.

Последната институция в която Сийка Георгиева е била е под контроала на Столична община. Става дума за Център за временно настаняване „Свети Димитър” – ж.к. „Люлин“, бл. 464, вх. А, а директор на ЦВН е Надка Андонова.

Жената разказа пред медията ни, че в центъра има проституция, сводници, и наркомани.

 „Имам наблюдения, които не са добри и мен ме възмущавт като родител. Аз съм пребивавала там два пъти. Наблюдавала съм момчета на около 13 – 13 годишни дрогирани и са спали пред вратата ми. Виждала съм ги сутрин, когато илизам за работа. Момчетата бяха опикани с фекалии около тях„, разказва шокиращо Сийка.

Жената заяви още, че няколко пъти е търсила разговор с директорката на центъра Надка Андонова, но уви няма никаква реакция от нейна страна.

Буквално сме изритвани от вратата. Тя твърди, че не може да постави охрана, която да има контрол над център„.

Сийка разказа още по – шокиращи неща: „Пеодфилията се шири в този приют с пълна сила„, разказва още жената.

„Аз съм била директно свидетел как събуждайки, се в 3 сутринта (добавя) защото там няма никакво спокойствие – наркоманите спят по коридорите. Деца малки също спят по етажите. Лично съм била на един мъж се гаври с малко дете. Виждала съм как други външни лица, се гаврят с малки – непълнолетни момчета и момичета„.

Жената сподели още, че виждала как момчета доброволно правят секс с гейкове и сводници за пари: „Ходят си с гейове и сводници, но никои нищо не прави, а ръководството на социалната институция знае много добре за тези ужасяващи истории„.

На въпрос от страна на журналистът ни Тодор Стефанов: „Защо го правят“ тя отговори ужасена. „Правят го за пари, а не за удоволствие„.

Виждала съм как сводници пребиват младежи и деца пред мен защото не искат да се качват при тях в колите„, добавя жената.

Това е известна истина. Всичко се знае от социалните, които трябва 24 часа да следят за контроала в този център„, казва още Георгиева.

Тя разказа за друг инцидент станал докато, тя все живее в ж.к. „Люлин“, бл. 464, вх. А: „Имаше няколко пъти опити дори последния път успяха да разбият вратата на апартамента в който аз живея заедно с болния ми син. Казах на г-жа Андонова нито взе предивд факта, че аз съм все пак майка на болно дете нито има виновни и наказани„.

Тя е виждала лично как други настанени хора в центъра масово разбиват врати, крадат, фекалии навсякъде и въпреки всичко това няма нищо променено.

По думите на Сийка Георгиева – директорката просто не се справя с работата си. Смело ще го кажа: Тя просто не желае са се справи с тези проблеми, вероятно на Андонова и харесва всичко това„.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В NEWS24sofia.eu!

https://www.youtube.com/watch?v=yxNlrnhraeg&t=192s
spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Тежка катастрофа в София между кола и два мотора

Тежка катастрофа между кола и два мотора е станала в София...

Зеленски поиска от Майк Джонсън да пусне помощта за Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски се обади на председателя на...

САЩ предупредили писмено руските служби за опасността от атентат

Белият дом отхвърли като "глупости" обвинението на Русия за...

307 проекта са подадени на втори етап по проекта за саниране на жилищни сгради

307 проекта са подадени за енергийно обновяване на жилищни...

Томислав Дончев призова за баланс и партньорство с ПП-ДБ след предсрочните избори

Днес пред БНТ Томислав Дончев, заместник-председателят на ГЕРБ, изяви...

Франция с крачка по-близо до забраната на дискриминация въз основа на прическа или цвят на косата

Долната камара на парламента на Франция одобри в четвъртък законопроект...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Ало измамници ужилиха пенсионери от Благоевград с 10 000 лв.

Възрастна двойка от Благоевград стана жертва на телефонни измамници. Мошениците...

Правосъдната реформа е стратегически приоритет, уверява министър Славов

Реформата в правосъдието е стратегически приоритет. Това заяви министърът...

Сергей Станишев се надява да има правителство

Трудно е да се даде прогноза ще се формира...

Шефът на СДВР не вижда нужда от проверка за връзки на Любомир Янев с Нотариуса

Директорът на СДВР главен комисар Любомир Николов, снимка: ...

Пламен Киров: Има възможност за блокаж на новата Конституция

Има теоретична вероятност всички от списъка за служебни министър-председатели...

И БСП, и ГЕРБ се заеха амбициозно да прекрояват бюджета на София

Групата на БСП-София в Столичния общински съвет няма да...

Полша обясни защо не е свалила руската ракета

Говорителят на Оперативното командване на полските въоръжени сили Яцек...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img