След голямото наводнение в община Карлово е важно да обърнем внимание на застраховки “Имyщecтвo“

Екип на News24sofia.eu
Views 1839
0 0
Снимка: архив Информационна агенция News24sofia.eu / Иван Георгиев

Г-н Цветомир Панагюрски как ще коментирате ситуацията с домовете на хората в община Карлово?

Тежка, много тежка ситуация, голяма част от хората няма къде да живеят или живеят при близки и роднини, защото домовете им са пострадали много сериозно. По предварителни данни щетите се оценяват на близо 60 милиона лева. Пострадали са над 340 къщи, а в около 60 къщи е невъзможно да се живее. Хората градят дом цял живот, а едно подобно природно бедствие разрушава всичко градено с много труд и лишения.

Как може да се помогне на тези хора?

За съжаление пострадалите се надяват на помощ от познати, приятели, помощ от държавата, а не трябва да е така. В предходни интервюта, не веднъж съм давал съвет на xopaтa дa cĸлючaт зacтpaxoвĸa дoмaшнo имyщecтвo, пoжap и пpиpoдни бeдcтвия, cигypнocт зa дoмa, за да са спокойни за своите домове, особено през дъждовните месеци.

Знаете ли какъв процент от хората сключват застраховка на своя дом?

Това е хубав въпрос. За всеки човек, най- голям приоритет е неговото здраве и неговия дом, но едва 6-7% от имотите на физически лица се застраховат, което е изключително нисък процент. Зная, че финансовите възможности на много от хората са ниски, но необходимо ли е да пострадаме и да съжаляваме, че не сме се застраховали? Цените на имуществените застраховки варират според избраните от клиента покрития. Има и евтини варианти от 20-30лв, като при избор на повече покрития, на жилище с пазарна оценка около 200 000 лв. цената на застраховката може да е между 200 – 300 лв.

Защо се получава така, каква е причината?

Причината за ниския интерес към жилищното застраховане е, че когато се случи подобно бедствие като това в община Карлово, хората си казват „Това няма да се случи на мен“. Но те трябва да знаят, че застраховката на собственото им жилище е единственият начин след подобно събитие те да са спокойни, че домовете им ще бъдат защитени след това и ще има къде да живеят.

Не смятате ли, че причината е, че хората не са информирани добре за този вид застраховки?

Ние от „Далл Богг: Живот и здраве“ сме отдадени на това да информираме нашите клиенти кое е полезно за тях и затова с годините, тяхното удовлетворението се увеличава. Разполагаме с тренирани екипи, които ще отговорят на всички въпроси, няма да се уморят да обсъждат конкретни възможности и да предлагат подходящи решения.

За финал какъв съвет ще дадете на хората?

Призовавам хората да погледнат статистиката на зачестяващите природни бедствия – пожари, наводнения, бури. Това ще избистри картината на риска, който биха избегнали със сключването на застраховка за своето жилище при нас, а след това, всичко останало е наша грижа.

Цветомир Панагюрски е директор „Маркетинг и продажби“ в застрахователна компания „ДаллБогг: Живот и Здраве“

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Търсят транспорт за ежедневно извозване на 210 деца до Карловските училища

Строителните фирми да предоставят под наем още техника за разчистването на наводнените карловски села. За това призова областният управител на Пловдив Ангел Стоев, цитиран от БНР. Необходими са не само тежки, но и малки машини, които да влязат в домовете на хората. Стоев уточни, че за предоставянето на механизацията е […]

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: