След аутопсия на едно от загиналите в пожара дете: Няма данни за умишлено убийство (ВИДЕО)

Прочитания 9202
0 0

Към настоящия момент е приключила аутопсията на едногодишното дете, като е установено, че смъртта е настъпила след вдишване на дим, вследствие на горенето от пожара. За умишлено убийство не можем да говорим към момента. Смятаме, че възникването на пожара е в резултат на човешка дейност„, заявиха органите на реда.

По думите им съдебните медици започват аутопсията и на другото дете, като не е ясно кога ще излязат резултатите от нея. 

Извършен е оглед и са назначени съдебно-медицинска и пожаро-техническа експертизи. Целта е да се установят причината за смъртта на двете деца, както и причината за възникването на пожара.

Една от версии, които прокуратурата разследва за пожара във Варна, беше двойно убийство, прикрито с пожар, съобщава NOVA, цитирайки свои източници. 

Родителите на двете деца са привлечени към наказателна отговорност за палеж с последвали значителни вреди и последвала смърт и са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор с оглед довеждането им пред съда с искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“. За престъплението, за което родителите са привлечени към наказателна отговорност, законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 5 до 15 години. 

В огнената стихия загинаха две деца – момиченце на 4 години и момче на 1 година, а жена беше сериозно обгазена.

По неофициална информация, обаче, смъртта на децата е настъпила преди пожара.

Майката и бащата на децата са успели да се спасят. Те са настанени в болница. 77-годишна жена е с обгазяване и приета в болница. По-късно е получила и инфаркт.

Каква е причината за случилото се, все още не е ясно. Съседи смятат, че най-вероятната причина е взрив на газова бутилка.

Контакти и информация за автора:

Редакция на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Церово, Калояново и Копринка имат нови кметове (ОБНОВЕНА)

Частични местни избори