Слави Трифонов за мълчанието, отговорността и следващите си ходове (СНИМКИ)

Лидерът на „Има такъв народ” е на среща със студенти в Пловдив под засилена охрана

Views 71975
0 0
Снимка: архив БГНЕС

Полиция и частни градове пазят срещата на Слави Трифонов със студенти в Пловдив тази вечер. Това е първата публична изява на лидера на „Има такъв народ“ след като прекара Covid-19, който го възпрепятства да отиде на няколкото заседания в краткия живот на предишния парламент.

Униформени служители, два специализирани буса на МВР и частни градове охраняват района край зала „Сила“, където лидерът на ИТН покани на среща студенти.

Влизаше се само срещу показване на студентска книжка, след проверка с метал детектор и без шишета с вода, съобщи ПловдивПрес.

Шефката на 45-ия парламент Ива Митева също е в зала „Сила“, там са и зам.-председателите на ИТН Тошко Йорданов и Ивайло Вълчев

По неофициална информация от източник на Информационна агенция News24sofia.eu Трифонов е влязъл в залата още около 15:30 – час и половина пред началния час на срещата.

Разговорът със студентите се излъчва на живо на фейсбук страницата на Слави Трифонов и по телевизията му „7/8“.

На въпрос защо е отказал участие в следващия парламент, Трифонов отговори: „Смятам, че човек трябва да бъде почтен, искрен и вижте колко от лидерите в историята на България първо се кандидатират и после се отказват. Отговорността, която нося, е не само да съм депутат, нося я от началото на политическия проект и мога да я нося и извън парламента. Не мисля, че като гласуват за ИТН, гласуваш само за Слави Трифонов в парламента – ти може да гласуваш за мен и тези, които са част от мен. Моето присъствие или отсъствие в парламента не променя отговорността, която нося„.

„Опитвам се да бъда господар на мълчанието“

Този отговор той даде след настоятелно питане на младеж какво е имал предвид, когато преди дни заяви, че няма да е депутат, а може да носи отговорност от „една друга институция“. Студентът настоятелно помоли за конкретика коя е институцията. Трифонов отново избегна конткретен отговор и обясни, че е научил от Симеон Сакскобурггоски тактиката за мълчанието. И добави на шега, че, освен парламента, други институции са правителството, президенството и Светия Синод. Действията му щели да станат ясни след изборите. Добави още, че действията му много зависят от събитията в държавата.

По думите му бъдещият премиер трябва да бъде фигура, напълно противоположна на Бойко Борисов – да е с образование, да е специалист, да владее чужди езици и т.н.

Изборите се реализират от служебното правителство, но на фона на това, което беше преди и на фона на новия изборен закон, за който имаме заслуга – мисля, че всеки един българин по света и у нас трябва да има право да гласува. Ограниченията за българите в чужбина сега са премахнати. Това е прекрасно. България е навсякъде, където има дори само един българин и той трябва да има възможност да упражни вота си, даден му по конституция„. Това каза Слави Трифонов пред студентите.

В момента е по-важно да постигнем това, което трябва да бъде изчегъртано, дали съм прав времето ще покаже„, каза още той и похвали служебното правителство за това, че се „опитва да изрие батака, който е заварило„.

Изборите ще бъдат по-обективни. Няма да изчезне корпоративният вот, защото той си съществува там. Мисля, че ще е по-малък„, каза Тошко Йорданов, зам.-председател на ИТН.

Ще бъдат по затруднени при етническия вот и гласуването в гетата. Подозирам „Сиела“, че се прави на три и половина. Имам информация, че предишния договор между ЦИК и „Сиела“ е за прокуратурата„, каза Тошко Йорданов.

Шефката на 45-ия парламент Ива Митева се появи за срещата, снимка: „Пловдив прес“
Ива Митева пристигна малко преди началото на срещата.
Шефката на 45-ия парламент Ива Митева се появи за срещата, снимка: „Пловдив прес“
Полицейските бусове край зала "Сила" в готовност, като за тежък футболен двубой.
Снимка: „Пловдив прес“
Кандидатът за депутат от 17 МИР Лъчезар Бакърджиев (вляво) през зала "Сила" в Пловдив.
Кандидатът за депутат от 17 МИР Лъчезар Бакърджиев (вляво) пред зала „Сила“ в Пловдив, снимка: „Пловдив прес“
Снимка: „Пловдив прес“
Снимка: „Пловдив прес“

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Софи Димитрова

administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Next Post

Пребиха двама мъже пред дискотека в Студенски град

Мелето е станало вчера сутринта