Слави Трифонов: ИТН без коалиция предлага свой кабинет (ОБНОВЕНА)

Views 1280489
0 0
Снимка: БГНЕС

От партия „Има такъв народ“ няма да правят коалиция с ГЕРБ, ДПС и БСП. Това заяви лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов в онлайн изявление след вчерашните предсрочни парламентарни избори и преди от ЦИК да са обявили окончателните резултати от 100% преброени протоколи.

Протестните партии не събират парламентарно мнозинство и такъв случай ИТН няма да прави коалиция, а ще поеме самостоятелна отговорност за съставяне на правителство, обяви Слави Трифонов.

Няма правителство на малцинството, на мнозинството, защото всички правителства са на България. ИТН ще вземе мандата за съставяне на правителство и ще предложи състав и структура за МС. Съставено е от експерти и ще има конкретни приоритети с възможно най-кратък срок за изпълнение, обяви Слави Трифонов.

Предложението на ИТН на премиер на Република България е Николай Василев.

От ИТН предлагат за вицепремиер и министър на външните работи дипломатът Ради Найденов, който бе зам.-военен министър в кабинета „Сакскобургготски“, а след това бе началник на кабинета на тогавашния премиер Симеон Сакскобургготски.

За вицепремиер и министър на вътрешните работи издигат бившия главен секретар на МВР проф. Николай Радулов.

За министър на икономиката предлагат Любомир Дацов. Мария Бойчинова е предложена за финансов министър, за МОН предлагат Наталия Митева, за здравен Велислава Петрова.

За военен министър предлагат Теодора Генчовска.

ИТН предлага за министър на енергетиката Красимир Ненов, за министър на регионалното развитие Михаела Лашова, за министър на транспорта – Христо Алексиев, за министър на туризма Ивайло Кожухаров, за министър на земеделието Пламен Абровски.

За социален министър те издигат Лилия Иванова, за министър на културата Станислава Армутлиева, за министър на правосъдието Петър Илиев, за министър на младежта и спорта Радостин Василев, за министър без портфейл по ромските въпроси Антония Валентинова.

От „Има такъв народ“ са предложили на трима министри от служебния кабинет „Янев“ да влязат в тяхното правителството, но те са отказали. Това са служебният министър на икономиката Кирил Петков, на финансите Асен Василев и на образованието проф. Николай Денков.

Приоритетите пред правителството на ИТН ще бъдат следните: построяване на необходимия брой детските градини – колкото трябва, толкова, за да поемат всички деца в София.

Построяване на чисто нова детска болница, закупуване на хеликоптери за медицински спасителни цели – колкото трябва толкова, построяване и конструиране на всички останали магистрали, закупуване на до 1 млн. таблети или лаптопи за всички ученици и преподаватели.

Наред с тези изброени цели Слави Трифонов заяви, че иска промяна в избирателната система, закриване на специализирания съд и специализираната прокуратура.

Освен съдебна реформа той обяви като цел и пускане на газовия интерконектор с Гърция, подаване на заявление за членство на България в Европейска космическа агенция. ИТН ще направи всичко възможно мъж и жена да бъдат първите български астронавти в НАСА и да има един северномакедонски астронавт.

Време е за подкрепа срещу идеи, а не срещу постове. Време е всичко да се случва пред вашите очи, по Конституция, в Народното събрание. В последните години парламентът бе смачкан, България бе министър-председателска република, управлявана от джип. По думите му, парите ни били хвърляни от джип без контрол от Народното събрание. Сега парламентът може да си върне достойнството, категоричен бе Трифонов.

Той е сигурен и знае, че това са приоритети на мнозинството българи, но дали ще бъдат за мнозинството депутатите предстои да се види.

От партия „Има такъв народ“ ще очакват връчване на мандата от президента Румен Радев. Няма да има прошка за тези, които са нарушили закона и нарушават закона, предупреди Слави Трифонов.

В началото на изявлението си Слави Трифонов напомни за проведения национален референдум през 2016 година за промяна на политическата система и за всичко, което през годините чул по свой адрес. Тогава стана ясно, че действащата система генерира несправедливост, неморални и нечестни хора в управление на държавата. Тогава, освен от морала, Трифонов се водил и от закона.европейска тол система

Все още има хора, които продължават да не разбират ние какво правим, каза Трифонов.

Ние винаги сме правили едно и също – това, което повеляват морала, закона и професионализма. Изпълнихме закона, въпреки всички пречки и подводни камъни от политическото статукво, изтъкна Трифонов.

На общественото допитване гласували 3 млн. българи и волята на суверена била повече от категорична, според Трифонов. По думите му срещу суверена се изправила цялата политическа класа.

Трифонов не можел да се примири със „захвърлянето на резултатите (от рефенердума) на бунището от политическата класа„. Той не можел да си каже: „ето това е, край, всичко свърши„.

Това по думите му било ужасно несправедливо, непочтено и нямало как да приеме шепа некадърници да се чувстват победители над народа. Като не можем да променим нещо отвън чрез протести, натиск от телевизионни предавания, единственият начин е да го променим отвътре, категоричен бе Трифонов.

Сдружихме се и реализирахме политическия проект „Има такъв народ“. Явихме се на два вота и подкрепата, която получи партията на предсрочните парламентарни избори бе изумителна, каза шоуменът.

Слави Трифонов благодари на всички хора, гласували за ИТН и заяви, че оценява доверието им. Каза, че разбрал колко висока е оценката на обществото, за да може ИТН да се водят от морала и закона. Очакванията на хората е не просто да бъдат реализирани решенията, а да бъдат изпълнени с политическо съдържание на решенията и начало на държава да бъдат излъчени морални, експертни и образовани хора, подчерта той.

Според него в последните години думата коалиция се превърнала в мръсна дума, като хората се нагледали на постове, задкулисни договорки със златни пръсти, зайчарници, сараи и исторически компромиси.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Доц. Атанас Мангъров: За никоя друга ваксина не искат съгласие отговорността да е на пациента

Изборите са неприятни за Левицата, обяви Румен Петков