https://www.gerb.bg/bg

Слаб интерес в пленарна зала как са работили ИО и ЦИК на изборите на 2 април (ВИДЕО)

Дойде време да си говорим как се правят изборни измами в България.

С тази заявка започна изслушването на изпълнителния директор на Информационно обслужване Ивайло Филипов и председателят на ЦИК Камелия Нейкова в 49-то Народно събрание, макар че самата заявка не се осъществи. Изслушването премина при слаб интерес с изказвания почти само на депутати от „Възраждане“ и дори без техни въпроси, съответно и без съществени отговори от страна на Филипов и Нейкова.

Искането за изслушване бе внесено от ПГ на „Възраждане“. Те твърдят, че част от електронните заявления, подадени за участието в парламентарните избори за гласуване в Турция биват подавани само от няколко компютъра, някои дори и от София. Основна теза на политическата партия е за изборни нарушения и измами в Турция, а „Възраждане“ са сигнализирали и съответните институции – ДАНС, ГДБОП, но резултат нямало никакъв. Той попита защо българските институции „остават безмълвни“, след като е констатирана тази информация.

Така и не се разбра защо депутатът Петър Петров търси сметка за това от „Информационно обслужване“, а и защо лидерът на партията Костадин Костадинов преразказва с драматичен тон разговора, който проведе с Ивайло Филипов пред офиса на ИО преди изборите.

Ивайло Филипов подчерта, че ЦИК организира изборния процес, а „Информационно обслужване“ не брои резултатите. Дружеството работи съобразно изискванията и законите на страната. Дейностите преди изборите са проведени качествено и в срок, обясни Филипов. Освен това е направена демонстрация пред медии и политици как ще се обработват данните от вота. Периодично се изпращали данни от РИК към ЦИК и се публикували спрямо изискванията.

За разлика от спокойния, равномерен и дори скучен час в парламента, в който вървеше изслушването, депутатът Петър Петров се изяви след това с гневен брифинг, тъй като не чули адекватни отговори. Освен това, по думите му, партия „Възраждане“ е възпрепятствана да защити изборния процес. Но партията на Костадин Костадинов не се отказва и ще сезира българските и европейските институции за дейността на ЦИК и ИО. Още утре ще сезираме и Комисията за защита на личните данни Петър Петров не иска няколко компютъра в България и чужбина да управляват изборния процес в страната, обяви още народният представител.

spot_img
spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Извънредно в News24sofia.eu! Дете е простреляло друго дете на частно парти в Арбанаси

На тържеството са присъствали бизнесмени, общинари и депутати

Камерън: Забраната за износ на оръжия за Израел ще укрепи „Хамас“

Спирането на британските продажби на оръжие на Израел, ако...

Ердоган: Нетаняху би накарал и Хитлер да ревнува с „геноцидните си методи“

Израелският премиер Бенямин Нетаняху е достигнал такова ниво с...

Лондон: Войната в Украйна удари тежко Газпром

Руската държавна енергийна компания Газпром отчете най-голямата си годишна загуба...

Митничари откриха 65 320 къса нелегални цигари при акция по северната граница

Митнически служители задържаха общо 65 320 къса (3266 кутии)...

Катастрофа затвори тунел „Люлин“ (СНИМКИ)

Няма информация за тежко пострадали

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Bloomberg: САЩ блокираха терминалите на Starlink, използвани от Русия

Това се потвърждава от оплаквания на руснаци

14 ранени след последния военен удар по Харков

В украинския град Харков броят на ранените в резултат...

Атанас Запрянов очаква парад с F-16 за другия Гергьовден (ОБНОВЕНА)

"Българската армия е в добро състояние, посрещаме празника с...

220 хиляди лв. дава държавата за обезщетения за забавени дела

Служебният кабинет одобри допълнителни разходи в размер на 220...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg
https://www.gerb.bg/bg