Силна експлозия в центъра на Донецк (СНИМКИ/ВИДЕО)

Views 41916
0 0
Снимка: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

Мощен взрив e чут в центъра на Донецк, съобщава „РИА Новости“.

Експлозията е станала само на „няколко десетки метра“ от сградата на правителството.

Местен служител разказа пред руската информационна агенция, че е бил взривен автомобил на паркинг близо до сградата.

Масовата евакуация на цивилни от отцепилия се регион започна само минути преди експлозията.

Както уточни представителството на ДНР в Съвместния център за контрол и координация на режима на прекратяване на огъня в своя Telegram канал, „около 19:00 часа (съвпада с московско време) е взривен автомобил на паркинга до сградата на правителството„. Експлозията, както уточнява офисът, „чу целия град„. На място е отишъл служител на Министерството на извънредните ситуации, съобщава „ТАСС“.

Съобщението съдържа призив към гражданите „да запазят спокойствие, да бъдат бдителни, а също и да изключат максимално движението из града“.

Според Донецката информационна агенция, позовавайки се на източник, взривената кола е на шефа на Народната милиция Денис Синенков.

През последните няколко дни самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народна република, от една страна, и украинското правителство – от друга, се обвиняваха взаимно във военни действия, които нарушават споразуменията за прекратяване на огъня между тях.

Ситуацията в Донбас, за съжаление, отива към война. Това заяви ръководителят на самопровъзгласилата се Донецка народна република Денис Пушилин. Руските агенции цитират негово изказване по телевизия „Русия 24“.

Във всеки един момент просто може да започне пълномащабно настъпление.

Ситуацията е крайно критична. Участъци са разминирани, а техниката е приведена в готовност, така че всеки един момент да може да премине към марш (настъпление, бел.ред)

По-рано той съобщи, че заради заплахата от настъпление от страна на Украйна започва масова евакуация на руското население в Ростовска област. Подобно изявление направи и ръководителят на другата народна република – Луганска.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Проверяват случай на починал пациент в болницата в Девин

Здравната инспекция и Спешната помощ в Смолян започнаха проверка по жалба на роднини за починал пациент, съобщава БНТ. За мъжа била повикана линейка на тел. 112 миналата събота от сина му. Дошлият екип от филиала в Доспат установил тежко състояние, задух, а бързият антигенен тест за COVID-19 бил отрицателен. Пациентът […]